Deze autodidact beeldhouwer maakt beelden zo gedetailleerd dat ze wel lijken te leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze autodidact beeldhouwer maakt beelden…
Deze innovatieve stadskas kan tot wel 6 ton voedsel per jaar produceren Heteroseksuele mensen bestaan niet volgens dit onderzoek en dat druist in tegen wat we met zijn allen denken

Deze autodidact beeldhouwer maakt beelden zo gedetailleerd dat ze wel lijken te leven

Door Skip Tromp de Haas
2.074
Advertisement

Door kunst kunnen mensen moed krijgen. Zo kan kunstenaar Jago Jacopo Cardillo (1987) ons niet alleen overdonderen met zijn waarachtig mooie beeldhouwwerken, maar weet hij ons ook te raken met zijn eerlijke woorden en zijn enthousiasme dat hij heeft met het maken van kunst. Al sinds hij een kleine jongen was, was Jago geboeid door de werken van grote meesters zoals Michelangelo en komt het misschien wel door hem dat hij zijn studie heeft opgegeven om een droom na te jagen waarvan alleen hij wist hoe die zou aflopen.

Ondanks dat hij begonnen was met zijn studie aan de Academie van Schone Kunsten heeft Jago besloten dat pad te verlaten na een aanvaring met een van zijn docenten.

foto: jago.art

"Toen ik in 2011 ben geselecteerd voor het paviljoen Italië van de 54ste editie van de Kunstbiënnale in Venetië, zei een van mijn docenten dat hij moest kijken of ik wel klaar was voor zo'n taak". Maar Jago was helemaal niet van plan om anderen te laten bepalen of zijn kunst het wel waard was om op zo'n belangrijk podium te mogen worden gezet. Hij nam de uitnodiging aan en stopte toen meteen met zijn studie. Dit maakt vandaag tot een beeldhouwer zonder papiertje, maar "als ik naar diegene geluisterd zou hebben, dan zou ik daar binnen blijven zitten, gevangen ja te knikken als een kind en in plaats van vrij te worden gelaten om te spelen wordt hem gezegd dat hij stil moet zitten en luisteren." Hij was toen nog maar 24 jaar oud.

Ook door deze gebeurtenis ondervindt Jago geen problemen bij het zichzelf definiëren als autodidact beeldhouwer (op deze foto zien we Venus, een werk uit 2017).

Un post condiviso da JAGO (@jago.artist) in data:

Advertisement

Met zijn kundige techniek weet Jago steen zo te bewerken dat deze tot leven komt en draagt hij de uiterste zorg voor de details die het tot leven wekken.

foto: jago.art

Een van zijn bekendste werken is toch wel "Habemus Hominem".

In 2009 maakte Jago een buste van Benedictus XVI waarvoor hij een pauselijke medaille kreeg in 2012. Na het aftreden van deze paus in 2013 werd deze buste uitgekleed.

De huid van de hand - 2010.

foto: jago.art
Advertisement

Herinnering van zichzelf - 2015.

foto: jago.art
Advertisement

Habemus Hominem - 2009/2016.

Er dwars doorheen - 2015.

foto: jago.art
Advertisement

Vlees - 2015.

Ego - 2007.

foto: jago.art

Termini - 2014.

Airavata - 2015.

foto: jago.art

Venus.

Un post condiviso da JAGO (@jago.artist) in data:

De kunstenaar tegenover zijn werk.

foto: jago.art

Jago bestempelt zichzelf ook een social artist omdat hij ook graag video's maakt waarin hij praat over wat hij doet en een kijkje achter de schermen biedt van zijn creaties.

Je kunt zijn fascinerende werk hier volgen: WebsiteYouTubeFacebookInstagram 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt