18 eigenaardige en extravagante gebouwen die ervoor zorgen dat je ze van dichtbij wilt gaan bekijken

Janine image
door Janine

30 September 2022

18 eigenaardige en extravagante gebouwen die ervoor zorgen dat je ze van dichtbij wilt gaan bekijken
Advertisement

Door de wereld rond te reizen ontdek je nieuwe culturen, maar laat je je vooral verbazen door prachtige creaties. In elke stad zijn er plaatsen, gebouwen of gebruiken die het verdienen om gezien en gekend te worden. Architecten doen er vaak alles aan om het landschap uniek te maken en ze doen dit door leven te geven aan structuren waardoor je je ogen niet gelooft.

Twitter-gebruikers hebben besloten om foto's te verzamelen van de mooiste of meest bijzondere gebouwen die over de hele wereld ​​verspreid zijn en deze te delen op de pagina UniqueBuilding5. Hier zijn 18 afbeeldingen die ervoor zorgen dat je je rugzak wilt pakken en vertrekken, om deze structuren van dichtbij te bekijken.

via UniqueBuilding5/Twitter

Advertisement

1. Grasshopper Cafe

In Zuid-Korea staat op het perron van het treinstation Gujeol-ri een imposante constructie die volledig is gemaakt van groene treinwagons. Het lijkt net een gigantische sprinkhaan.

Advertisement

2. Amsterdam

In Nederland, om precies te zijn in Amsterdam, verrijst dit gebouw dat door de lucht in twee delen lijkt te worden verdeeld. Het meest interessante aspect betreft de aanwezigheid van delen van huizen die buiten de structuur uitsteken.

3. De boom

In Turkije is er een balkon dat letterlijk wordt doorkruist door een boom, de vereniging tussen mens en natuur. Het lijkt alsof het bed van Odysseus op een olijfboom is gebouwd.

4. Verticale tuin

In Madrid is een verticale tuin aangelegd. De gevel van het gebouw is volledig bedekt met vegetatie. Het ziet er schitterend uit.

5. King Alfred's Tower

In Engeland verrijst de toren van koning Alfred. Een imposant bouwwerk dat neerkijkt op de bossen eromheen, maar vooral lijkt te zweven in de leegte.

Advertisement

6. Museum voor Hedendaagse Kunst in Niterói

In Niterói, in Brazilië, werd in 1991 het Museum voor Hedendaagse Kunst gebouwd door de architect Oscar Niemeyer. De structuur lijkt een UFO te vertegenwoordigen. De zijramen laten je echter genieten van het fantastische panorama.

7. Ministerie van Visserij

In India, in Hyderabad, werd het Ministerie van Visserij gebouwd en het werd gerealiseerd in de vorm van een gigantische vis. Het is zeker doeltreffend.

Advertisement

8. Newark

In Ohio wilden ze hun fantasie de vrije loop laten en creëerden ze een gebouw in de vorm van een rieten picknickmand.

9. Zip

In Milaan is een gebouw gerealiseerd ​​waarin de gevel zich los lijkt te maken van de constructie, doordat de ritssluiting die het gebouw bij elkaar hield, naar beneden is gedaan.

Advertisement

10. Shenzhen

De luchthaven in de stad Shenzhen, in China, ziet eruit als een vliegtuig. Een centrale structuur van waaruit de verschillende gangen die naar de verschillende gates leiden vertakken.

11. Jungle

In het hart van Turijn is een echte jungle gecreëerd. Tussen de gebouwen zijn ongeveer 150 bomen geplant. Daar wonen zou echt indrukwekkend zijn.

Advertisement

12. Ladekast

Elke verdieping van dit gebouw is een lade. In Colombia werd dit gebouw geconstrueerd dat een ladekast voorstelt. Het interessante is dat het een meubelzaak is.

13. Illusie

De muren van dit huis in Duitsland zijn recht, het extravagante effect is getekend. Het is gewoon een optische illusie.

Advertisement

14. Dansend gebouw

In Praag, in de Tsjechische Republiek, niet ver van de oevers van de rivier de Moldau, staat het dansende gebouw, een bouwwerk dat lijkt te bewegen en in zichzelf opkrult.

15. Schildpad

In de Gobiwoestijn staat een heel bijzonder bouwwerk, het Turtle Café, een café in de vorm van een schildpad. Hier iets eten is een geweldige ervaring.

Advertisement

16. De boot

Een werkelijk extravagant gebouw is te zien tussen de gebouwen in Hong Kong. Het kan gebeuren dat je in dit zeer bijzondere bootvormige winkelcentrum terechtkomt.

17. Paddenstoel

De architect moet van paddenstoelen houden of een expert zijn om te hebben besloten om zo'n huis te ontwerpen.

18. De omgekeerde piramide

In Spanje heeft iemand besloten om een ​​omgekeerde piramide te bouwen, weer eens iets anders dan het origineel, maar zeker suggestief.

Welke van deze gebouwen zou jij willen bezoeken?

Advertisement