x
De Heuvels Van Piëmont Bevatten Een…
Niet Dat Magische Kerstgevoel? Deze Vintage Foto’s Uit De Vroege 20ste Eeuw Laten Je Zien Waar Kerst Om Draait Startups Hebben Het Moeilijk En Dat Komt Door Deze 10 Bedrijven Die Een Monopolie Hebben Op Bijna ALLE Producten Die Wij Eten

De Heuvels Van Piëmont Bevatten Een Pareltje Van Een Ondergrondse Spirituele Kathedraal Die Met De Hand Is Uitgegraven En Versierd

25 December 2016 • Door Skip
4.794
Advertisement

Tijdens een warme zomer in 1978 werd er in het geheim begonnen met de bouw van een indrukwekkend bouwwerk. De moraalfilosofisch-spirutuele commune van de Damanhur, geleid en opgericht door Oberto Airaudi wilde een locatie bouwen in de heuvels van Vidracco 50 kilometer ten noorden van Turijn om te kunnen mediteren. Er is lange tijd over gedaan om de tunnel met de hand uit te graven en te verfraaien en er is ook veel strijd om gevoerd in de rechtzaal vier jaar lang of het er wel mocht zijn, maar nu is het een moderne kathedraal die erkend wordt om zijn kunstwaarde. 


De Tempel van de mensheid is een complex bestaande uit 7 zalen die rijkelijk zijn versierd. Door de zalen heengaan staat symbool voor de ontdekking van de mens van zichzelf.

De ruimtes hebben fresco's, er zitten mozaïeken in de vloeren en overal zitten er geheime deuren en doolhoven

Advertisement

Ondanks dat de kathedraal zoals hij nu is weet te imponeren, volgens de bouwers ervan beslaat dit nog maar 10% van het werk wat ze tot nu toe gedaan hebben van het complete project.

De damanhur werden gedwongen de toegangslocatie tot het complex te tonen aan de autoriteiten in 1992, nadat voormalige leden het bestaan van de locatie bekend hadden gemaakt.

Door de ontdekking ging er veel aandacht uit naar wat voor soort praktijken deze commune bezigde, de schoonheid van de kathedraal, daar was iedereen het over eens...

Advertisement

Uiteindelijk kwam het tot een compromis. De Italiaans overheid besloot het ondergrondse complex toe te staan en dat de leiders het open moesten stellen aan het publiek en aan de diverse spirituele praktijken die er werden gebezigd.

Een klein interessant feitje. Door zijn totale inhoud van 8,500 kuub is de Tempel van de mensheid uitgeroepen tot de grootste ondergrondse tempel ter wereld.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt