Prachtig Schots kasteel te koop: de eigenaar weigerde een schuld van $270 te betalen

Janine image
door Janine

04 September 2022

Prachtig Schots kasteel te koop: de eigenaar weigerde een schuld van $270 te betalen
Advertisement

Kastelen behoren tot de meest tot de verbeelding sprekende woningen die er bestaan, iedereen die ze bezoekt kan niet anders dan zich de hoofdpersoon voelen van de verhalen van "Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel". Een echte duik in het verleden dat nu mogelijk is om te beleven. In Schotland is namelijk een landgoed te koop aangeboden waar zich Knockderry Castle bevindt.

De structuur werd in de 19e eeuw gebouwd voor een rijke textielfabrikant, James Templeton. Een sprookjesachtig huis, omgeven door groen, met uitzicht op het meer Loch Long en ver weg van de drukte van de stad. Het kasteel was al enkele jaren eigendom van Marian Van Overwaele, maar moet nu van eigenaar veranderen.

via Daily Mail

Advertisement
StruttandParker

StruttandParker

Marian Van Overwaele is de eigenaresse van het kasteel, maar door juridische problemen zag ze zich genoodzaakt het pittoreske landgoed te koop te zetten. In 1997 had de vrouw een schuld opgebouwd van ongeveer $270 vanwege haar activiteit in bruidskleding. Hoewel het geen buitensporig bedrag was, weigerde ze te betalen, omdat ze de sanctie onterecht achtte. In korte tijd liep het bedrag echter enorm op door rente en administratiekosten. Op dat punt kon ze het grote bedrag niet betalen en werd ze gedwongen faillissement aan te vragen. De enige optie was om het historische pand te laten registreren op naam van haar broer George Amil, ook al bleef ze er wonen.

Advertisement
StruttandParker

StruttandParker

De voortdurende opeenhoping van schulden heeft ertoe geleid dat de eigenaren hun landgoed hebben verlaten. Nu is het te koop aangeboden door het makelaarskantoor Strutt en Parker voor een bedrag van ongeveer anderhalf miljoen dollar. Dit bedrag wordt niet alleen gerechtvaardigd door de immense structuur, maar vooral door zijn architecturale relevantie. Het kasteel is namelijk ontworpen door Alexander Thomson, met de toevoeging van latere aanpassingen door de architecten John Honeyman en William Leiper. De toevoegingen in Scottish baronial style zijn te wijten aan laatstgenoemde.

Het meest interessante aspect is in feite de binneninrichting met talrijke fresco's. Van enorm belang is vooral de woonkamer, bedekt met houten panelen, waar de open haard opvalt.

StruttandParker

StruttandParker

Wonen in zo'n kasteel zou net zijn alsof je teruggaat in de tijd, de afstand tot de bewoonde centra zou je in staat stellen hele dagen in alle rust door te brengen. In feite was het in de negentiende eeuw het toevluchtsoord voor de zomer, weg van de drukte, geliefd bij families van kooplieden en industriëlen.

Als je de kans had, zou je daar dan willen wonen?

Advertisement