Een student bouwt een minihuis op wielen om de huur niet te betalen: het is klein maar van alle gemakken voorzien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een student bouwt een minihuis op wielen…
Ze geeft dagenlang een zwerfkat te eten, maar ontdekt dan dat ze onder haar schuur 5 kittens heeft gebaard Wetenschappers vinden een prehistorisch wezen bewaard in barnsteen: het is een

Een student bouwt een minihuis op wielen om de huur niet te betalen: het is klein maar van alle gemakken voorzien

Door Janine
5.607
Advertisement

Jarenlang studeren is niet voor iedereen gemakkelijk. Als je jong bent en een toekomst wilt opbouwen, lijkt alles bergopwaarts, vooral als je niet veel middelen hebt. Vindingrijkheid, wilskracht en moed zijn echter elementen die ons zelfs uit de moeilijkste situaties kunnen halen.

Je eigen plek vinden zonder al te veel geld uit te geven en je studie kunnen voortzetten is een van de problemen waar veel jongeren mee te maken hebben. Joel Weber, een student uit de Verenigde Staten, weet er alles van, die een geweldig idee had om te besparen op de universiteitskosten en het collegegeld zonder al te veel geld uit te geven: hij ontwierp en bouwde met zijn eigen handen een heel bijzonder huis. Een omgeving van slechts 14 vierkante meter die veel meer is dan alleen een "kamer": het is een echt mini-appartement op wielen!

via: Daily Mail

Degenen die ver van huis hebben gestudeerd, weten hoe moeilijk het is om fatsoenlijke accommodatie te vinden voor een redelijke prijs: vaak is het vereiste bedrag zo hoog dat het moeilijk is om de huur te betalen. Dus in plaats van zijn studie in Austin op te geven, creëerde Joel zijn eigen omgeving. Nadat hij dankzij boeken uit de bibliotheek de bouwtechnieken had geleerd, besloot hij zijn spaargeld te investeren in een langetermijnproject: een houten huis, klein maar van alle gemakken voorzien, en bovendien op wielen.

Van een eerste basis, dat wil zeggen een kar met 4 wielen, heeft Weber as na as opgetrokken, wat een originele "caravan" lijkt te zijn. In werkelijkheid is het echter veel meer, want als je binnen kijkt zul je beseffen dat de externe dimensies helemaal niet de ruimte weerspiegelen die het van binnen kan bieden.

Advertisement

14 vierkante meter is niet veel: dat is ongeveer de grootte van een standaardkamer in een moderne woning. In deze ruimte slaagde Joel er echter in om een woonruimte te creëren, compleet met een keuken, een kleine badkamer en een mooie hoogslaper.

Het geheim? Een geniaal en wijs gebruik van elke hoek. De trap dient bijvoorbeeld niet alleen om naar boven en beneden te gaan vanuit het slaapgedeelte, maar heeft ook praktische opbergvakken. Het hout om het huis te bouwen was afkomstig van afval van mensen die, nadat ze van zijn “onderneming” hadden gehoord, besloten het aan hem te geven.

De keuken is goed uitgerust, net als de badkamer, en het geheel heeft een vrij rustieke en gezellige sfeer, perfect om vele momenten in volledige ontspanning door te brengen.

Advertisement

Om nog maar te zwijgen over het feit dat Weber's huis gemakkelijk te vervoeren is: net als een caravan kan het aan de auto worden bevestigd en van de ene naar de andere kant worden verplaatst.

Joel's project kostte ongeveer een jaar werk en bijna $15.000 aan uitgaven. Goed geïnvesteerd geld echter, als we bedenken dat deze jongen het niet meer hoeft uit te geven waar hij ook heen wil, omdat hij kan rekenen op zijn persoonlijke en schattige mini-huis op wielen.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt