De Flixtrain komt eraan en belooft iedereen te kunnen reizen tegen ongekende prijzen - Curioctopus.nl
x
De Flixtrain komt eraan en belooft iedereen…
10 van de meest gewaagde en stevigste architectonische bouwwerken gemaakt door dieren Een Zweeds gezin heeft hun huis omringd met een grote kas, om meer warmte te krijgen en groenten te kunnen verbouwen

De Flixtrain komt eraan en belooft iedereen te kunnen reizen tegen ongekende prijzen

09 April 2018 • Door Skip
1.968
Advertisement

Er is ons altijd doen geloven dat een hogere prijs altijd te rechtvaardigen is om een heel precieze reden die het de uitgave waard maakt. Toen is er echter een vervoersbedrijf gekomen dat steden met elkaar verbindt en absoluut gunstige prijzen biedt op diezelfde trajecten waar andere vervoerders een hoge prijs voor vragen. Eigenlijk is het verschijnsel van prijsvechters veel ouder, maar wat Flixbus betreft, het vervoersbedrijf waar het over gaat, weet echt op te vallen: voor goedkope prijzen, die in veel gevallen niet boven de € 20 uitkomen, kan je gemakkelijk kilometers maken en bovendien met een paar extra's vergeleken met traditionele bedrijven zoals altijd gratis WIFI aan boord.

Door het ontzettend grote succes van Flixbus, de groene bus die over veel wegen in Europese landen rijdt, wil het bedrijf ook het spoor veroveren, en wel met de Flixtrain.

De opzet van de trein, die ook groen is, is hetzelfde als van de bus: goedkope prijzen, punctueel, klantgericht, moderne en schone voertuigen. Het goedkope vervoer per rails is al in gebruik genomen in Duitsland en verbindt de steden Stuttgart, Berlijn via Heidelberg, Frankfurt en Hannover met elkaar en Keulen en Hamburg via Düsseldorf, Essen en Osnabrück. Het bedrijf heeft bij monde van de oprichter André Schwämmlein laten weten dat er nog 28 andere bestemmingen binnenkort bij zullen gaan komen.

Het doel van de Flixtrain is, net zoals de Flixbus, om klanten te laten zien dat duur niet per se beter hoeft te betekenen. Lange afstanden afleggen in comfort voor weinig geld, dat kan. Het Duitse transportbedrijf meent, gezien dat dit mogelijk is, dit de enige manier is om mensen in het OV te krijgen en hen ervan te overtuigen de auto thuis te laten. Het milieu is is de eerste die hierdoor er op vooruitgaat!

En heb jij al eens gereisd met een Flixbus? Denk je dat je de Flixtrain zal gaan gebruiken als hij ooit op jouw traject gaat rijden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt