Een trein vertrekt 25 seconden te vroeg, Japanse spoorwegmaatschappij biedt officieel haar excuses hiervoor aan - Curioctopus.nl
x
Een trein vertrekt 25 seconden te vroeg,…
6 “schadelijke Deze vrouw en haar drie dochters hebben een mutatie in hun genen waardoor hun haar sneller groeit dan ooit is waargenomen

Een trein vertrekt 25 seconden te vroeg, Japanse spoorwegmaatschappij biedt officieel haar excuses hiervoor aan

17 Mei 2018 • Door Skip
1.952
Advertisement

Als je vandaag nog moest worstelen met het stadsverkeer of met het niet zo efficiënte OV, dan komt het bericht uit Japan als een verlossing. Weten dat er ook in deze wereld situaties waarin punctueel zijn een levensvisie is en andere situaties plaatsvinden waarin een hele maatschappij draait om tijd, heel pijnlijk kan zijn. En toch bevinden Japanse forensen zich in een hele andere omstandigheid dan waar wij dagelijks mee moeten leven.


25 seconden zijn voldoende om een klant een klacht in te mogen laten dienen en om het spoorwegbedrijf met een officieel excuus te laten komen.

foto: maxpixel.net

Het was een ochtend als zovelen op station Notogawa in de Shiga-prefectuur in Japan, dat wordt beheerd door de West Japan Railways, totdat een trein om 07:11:35 een man werd achtergelaten op een perron door een trein. Tot zover niks interessants, ware het niet dat deze trein precies 25 seconden later had moeten vertrekken, waardoor de passagier gewoon op tijd in had kunnen stappen.

Door deze kleine fout is iemand anders een klacht in gaan dienen bij de West Japan Railways, door contact op te nemen met het algemene hoofdkantoor in Osaka.

Wat er toen gebeurde nadat de vervelende situatie was aangekaart, is precies wat er elke keer gebeurt wanneer een trein eerder of later dan de dienstregeling vertrekt, en dat op de seconde.

De spoorwegmaatschappij West Japan Railways heeft een excuus online gezet, gericht aan alle passagiers, waarin de gebeurtenis tot in de details zijn beschreven van het voorval. De reden voor het ongemak was dat het de conducteur niet was opgevallen dat hij 25 seconden eerder was vertrokken. Overigens is er ook vermeld dat de trein evengoed op tijd is gekomen op alle stations die volgde en geen verdere ongemakken heeft veroorzaakt. Als tegenmaatregel zullen medewerkers beter worden opgeleid zodat zulke fouten niet weer zullen worden herhaald.

Onmogelijk? Niet voor het land dat van punctualiteit zijn stokpaardje heeft gemaakt.

Op tijd zijn in Japan is geen grapje, en de gebeurtenis op het station in Notogawa is slechts een gewoon voorbeeld van wat er kan voortkomen uit een klein beetje afgeleid zijn. Japanners organiseren hun leven tot op de seconde, vooral wanneer het aankomt op het reizen per openbaar vervoer, waar ze weten dat ze daarop echt kunnen rekenen.

Misschien is op tijd komen in Japan ook een beetje een kwestie van bijgeloof. In 2005 kwamen honderd mensen om toen er werd geprobeerd een vertraging van 90 seconden in te halen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt