12 trucs die je helpen internet en sociale media slimmer te gebruiken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 trucs die je helpen internet en sociale…
In deze bibliotheken zou iedereen zich wel een paar uurtjes per dag willen opsluiten De pil zonder hormonen komt eraan en wordt op basis van een stofje uit kreeften gemaakt

12 trucs die je helpen internet en sociale media slimmer te gebruiken

Door Skip Tromp de Haas
1.914
Advertisement

Als we even goed nadenken en eerlijk wezen, dan zouden we het er allemaal mee eens zijn zijn dat we internet passief gebruiken en slechts 1% van de mogelijkheden ervan benutten; er bestaan namelijk enorm veel instellingen die het surfen makkelijker maken, maar die ook een degelijke bescherming van onze gegevens mogelijk maken. Een voorbeeld: heb je je ooit afgevraagd of er een soort regeling van een 'testament' bestaat van je profielen op sociale netwerken? Het antwoord is ja, en dat is goed om te weten.

Enkele trucjes die je kan doen met Google Chrome.

 1. Heb je per ongeluk een venster gesloten van de browser en zit je te balen? De truc is heel simpel. Om hem meteen weer te openen druk je de toetsencombinatie CTRL + Shift + T in.

 2. Het is bekend dat het PDF-formaat heel makkelijk is, vooral in het mailverkeer. Om een webpagina op te slaan in dit formaat (om het even welke), druk je op CTRL + P (waarmee je de opdracht geeft tot afdrukken) en kies je voor 'Opslaan als PDF' in de lijst met printers.

 3. Ben je aan het kijken of een boek beschikbaar is in pdf-formaat en ben je aan het zoeken in de zee aan resultaten die er zijn? Als je kiest voor geavanceerde zoekopdracht kan je het gewenste formaat opgeven, zoals: PDF, DOC, RTF, DjVu.

 4. Om er snel achter te komen wat de plaatselijke tijd is in een willekeurige stad, typ je in Google: stadsnaam + 'tijd'.

 5. Als je de precieze waarde van een bedrag in een andere valuta wilt weten, typ je bijvoorbeeld in de zoekbalk '900 euro in dollars'. Het resultaat dat je krijgt zal precies het bedrag in dollars zijn.

 6. Wist je dat je de zoekbalk van Google kan gebruiken als rekenmachine? Maak de berekening en druk op enter!

Enkele trucs die je kan toepassen op sociale netwerken.

 1. Heb je moeite met de karakterlimiet van Twitter? Er bestaan enkele diensten (zoals Twishort. TwitLonger of Tall Tweets) die automatisch de lengte voor je kunnen regelen van je tweets.

 2. Wist je dat je de berichten in je nieuwsoverzicht van Facebook kunt opslaan voor een later moment? Daarvoor klik je op 'Bericht opslaan' in het uitklapmenu dat je kunt openen via de drie stripjes rechtsboven in de hoek van het bericht.

 

Advertisement

Je documenten beheren offline en online

 1. Ben je een bestand aan het zoeken maar weet je niet meer waar je dit hebt opgeslagen? Wanneer je op de toetsen Win + R drukt dan opent er een zoekvenster.

 2. In Word kan je de stijl van het document aanpassen met Shift + R
  Met CTRL + S sla je direct het bestand op waar je in werkt.
  Met CTRL + Z maak je de laatste opdracht ongedaan.
  Met CTRL + voer je een opdracht opnieuw uit.

 3. Ken je Google Docs? Het is een hulpmiddel aangeboden door Google, heel handig voor mensen die veel met teksten werken. Wijzingen worden elke seconde automatisch opgeslagen, documenten kunnen worden gedeeld met meerdere mensen en kunnen worden bewerkt op elk apparaat! 

Tenslotte iets heel belangrijks dat je moet weten.

Wist je dat je op Facebook een herdenkingsstatus kunt instellen? Het is een soort van testament, een manier om toegang te geven tot een account zonder de inloggegegevens te hoeven gebruiken van dat account. Maar heel weinig mensen kennen deze functie, maar het is wel een hele belangrijke!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt