10 van de meest gewaagde en stevigste architectonische bouwwerken gemaakt door dieren - Curioctopus.nl
x
10 van de meest gewaagde en stevigste…
19 winkeliers die klanten hebben weten te trekken door ze in een deuk te laten liggen van het lachen De Flixtrain komt eraan en belooft iedereen te kunnen reizen tegen ongekende prijzen

10 van de meest gewaagde en stevigste architectonische bouwwerken gemaakt door dieren

09 April 2018 • Door Skip
2.987
Advertisement

Om zichzelf en hun kroost te beschermen hebben dieren gedurende duizenden jaren ongelofelijke constructiemethodes verfijnd. Een aantal van deze dieren, ook al zijn ze zo klein, hebben geleerd om enorme joekels van huizen te bouwen die zelfs de meest uitgehongerde roofdieren angst zou aanjagen. Andere dieren beheersen de kunst van het weven en vlechten grassprieten op zo'n manier dat je super stevige constructies krijgt. 

Hier volgt een selectie van een aantal van de meest gewaagde en briljante natuurarchitecten!


1. Gigantische constructies gemaakt door termieten, Australië

foto: Maxpixel
Advertisement

2. Een gigantisch wespennest op een kinderzitje voor in de auto

foto: Imgur

3. Bomen gewikkeld in spinnenwebben, Pakistan

Om te vluchten voor een overstroming die plaatsvond in 2010 in Pakistan, zijn miljoenen spinnen in bomen geklommen en hebben zij daar hun web gesponnen. In combinatie met wat andere insecten zoals rupsen en larven produceren en hebben ze bomen compleet ingekapseld. Het resultaat? Ondanks de overstroming hebben de inwoners ontzettend weinig muggen gezien in het gebied! 

Advertisement

4. Schietmotlarven

Deze dieren, die heel belangrijk zijn voor ecosystemen in rivieren en moerassen, zijn waterdieren gedurende hun larvefase en gevleugelde dieren in hun volgroeide fase. Wanneer zij van gedaante veranderen omsluiten zij zich in een schild van kleine steentjes en schelpjes om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. 

5. De ronde nesten van klei, modder en gras van de rosse ovenvogel.

Advertisement

6. Een enorm nest van mieren in Groot-Brittanië: het hoopje takken en aarde dienen als bescherming voor het onderaardse deel waar de larven en de koningin wonen.

7. Nest van de maskerwever

Met dit nest, dat door het mannetje wordt gemaakt, dat bestaat uit gedroogd gras, kunnen roofdieren op een afstand worden gehouden dankzij de nauwe opening die aan de onderkant is gemaakt.

Advertisement

8. Vogelkop-prieelvogel

Om een partner aan te trekken en deze te veroveren, maakt deze vogel bijzondere 'podia' die zijn versierd met stenen, schelpen, bessen en zelfs stukjes plastic die hij in de buurt heeft gevonden.

foto: Pixabay

9. Duizenden bijen verzamelen zich om hun bijenkorf

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt