Op de Filipijnen zijn ze bezig met een nieuwe stad aan het plannen die 'Niet vervuilt' en die groter is dan Manhattan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op de Filipijnen zijn ze bezig met een…
Hiroshima voor en na: uit deze fotovergelijking blijkt waartoe een atoombom in staat is Ook de wetenschap zegt het nu: door alcohol worden we creatiever (Maar moeten we niet overdrijven)

Op de Filipijnen zijn ze bezig met een nieuwe stad aan het plannen die 'Niet vervuilt' en die groter is dan Manhattan

Door Skip Tromp de Haas
1.221
Advertisement

Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, is uitgeroepen tot de stad met de slechtste begaanbaarheid en de meeste files. Het is duidelijk dat uit deze aspecten is af te leiden dat de luchtkwaliteit zeer laag is en dat de stad een bijzonder slechte leefbaarheid heeft. De overheid in Manilla heeft echter aangegeven dat ze dit probleem willen gaan oplossen. Hoe? Door een andere stad te bouwen die de hoofdstad moet gaan worden van de Filipijnen.

New Clark zal de stad van de toekomst zijn: gebouwd op maat om een plek te geven aan alle technologieën die milieuvriendelijk zijn.

Voor de bouw van New Clark is 14 miljoen dollar nodig en duurt het ongeveer 30 jaar om deze stad te bouwen. De stad zal landingsplatformen hebben voor drones (voor gebruik voor politie, ziekenhuizen en postbedrijven), chauffeurloze auto's en zal het alle technologieën hebben die zorgen voor minder verbruik van water en energie. Ook enorme sportcomplexen en gebieden gereserveerd voor parken en dergelijke ontbreken niet.

New Clark zal op ongeveer 120 kilometer verrijzen van Manilla en zal zich tot 100 vierkante kilometer uitstrekken en is het groter dan Manhattan. Er zullen twee miljoen mensen wonen.

Advertisement

De stad zal worden verdeeld in 5 districten, elk met een eigen functie: een district voor overheid, commercie, scholen, cultuur, landbouw en recreatie.

Voor New Clark zal het voldoen aan milieunormen, in alle aspecten daarvan, een prioriteit zijn.

Ook zal de nieuwe stad op een hoger niveau worden gebouwd zodat het gespaard zal blijven van overstromingen die in andere delen van de Filipijnen destructief zijn gebleken.

Advertisement

Tenslotte zal twee derde van het gebied worden toegewezen aan parken, tuinen en groene gebieden.

Bouwbedrijf BCDA Group heeft er vertrouwen in dat er met bouwen kan worden begonnen in 2022. Hoewel er tijd nodig is voordat dit ambitieuze project zal zijn afgerond, is het bijzonder, hoe ook de Filipijnen, een land met problemen op meerdere fronten, naar een groenere en milieuvriendelijkere toekomst toewerkt, dat niet alleen de lokale bevolking ten goede komt, maar ook de bevolking in de hele wereld.

Tags: StadGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt