Laat baby's in minder dan een minuut in slaap vallen met de zakdoekjesmethode

door Skip

09 Juni 2018

Laat baby's in minder dan een minuut in slaap vallen met de zakdoekjesmethode
Advertisement

Een baby slaapt heel anders dan een volwassene, hoe lang ze slapen verschilt, maar welk moment ze dat doen op de dag verschilt ook. Zo ontwikkelen de slaap-waakritmes zich als zij zich in de buik van hun moeder bevinden en is het heel normaal dat die ritmes dan niet passen bij de regelmaat die het leven 'buiten' vraagt. Ouders zullen dus 's nachts wakker moeten zijn, overdag of allebei. Gelukkig kunnen door het delen van kennis op internet innovatieve methodes worden verspreid die de oplossing zouden kunnen zijn.

via Youtube / Nathan Dailo

Advertisement
 Nathan Dailo/Youtube

Nathan Dailo/Youtube

Baby's naar een rustige plaats brengen, de boel donker maken, wiegen, een liedje zingen, het kan mogelijk allemaal niet genoeg zijn om ze in slaap te laten vallen. Wat wel zou kunnen werken is een een zakdoekje voorzichtig over het gezichtje heen laten gaan, alsof je ze wilt aaien.

Het wordt de 'zakdoekjesmethode' genoemd en is deze getoond op het web door middel van een filmpje. Er is een baby in te zien die duidelijk moe is, maar die er moeite mee heeft om in slaap te vallen. Om hem te laten ontspannen krijgt hij meermaals achter elkaar ritmisch een dunlaags zakdoekje over zijn gezicht heen.

De ogen van de kleine beginnen dicht te vallen en uiteindelijk geeft hij zich over aan de slaap en vertrekt hij naar dromenland.

In de commentaren op de video zijn er veel mensen zeggen dat de methode goed werkt, maar zijn er ook mensen die zeggen dat het niet werkt. Het is aan jou om te checken of deze simpele methode de ervaring van het ouder zijn nog fijner maakt!

Advertisement