Daarom moet je volgens de Montessori-methode je kind een luier verschonen als het staat - Curioctopus.nl
x
Daarom moet je volgens de Montessori-methode…
Getoupeerd haar en veel lak: 18 jaren '80 kapsels in al hun decadente charme 8 psychologische trucs om de gedachten van de gesprekspartner tijdens een gesprek te beïnvloeden

Daarom moet je volgens de Montessori-methode je kind een luier verschonen als het staat

08 December 2018 • Door Janine
3.330
Advertisement

Luiers verschonen is een van de eerste uitdagingen voor ouders, vaak vol met hilarische scènes. Als de baby in de eerste maanden precies op het moment van de verschoning zou kunnen plassen, wordt het door de jaren heen niet beter; het kind is niet stil, het is afgeleid, het wil er niets van weten dat het moet blijven liggen, met het risico dat je de luier verkeerd omdoet.

Ook voor deze zeer gebruikelijke praktijk heeft de Montessori-methode een eigen visie, om het kind bewustwording en autonomie te laten ontwikkelen. Hier gaat het om.

Volgens de Montessori-methode moet de luier staand worden verschoond, wanneer het kind daartoe in staat is.

Volgens de Montessori-theorie zijn er verschillende voordelen die voortvloeien uit het verschonen van de luier terwijl het kind staat, een positie die veel natuurlijker is dan liggen:

• Het kind is veel ontvankelijker, omdat hij op zijn eigen benen moet staan.
• Het hogere aandachtsniveau zorgt ervoor dat het kind meer samenwerkt; sommigen zullen ook willen proberen zichzelf te verschonen.
• Het stimuleert de overgang van luiers naar het toilet, gezien de gelijkenis van de positie in beide gevallen (de verticale).
• Het kind kan vertrouwd raken met de kleding die hij draagt, bijvoorbeeld door de broek zelfstandig op te halen. Dit verbetert na verloop van tijd zijn vermogen om zichzelf aan te kleden.

Het is duidelijk dat het verschonen van de luier rechtop moet worden gedaan wanneer het kind in staat is om op zijn eigen benen te staan ​​en in staat is om ook wat druk te weerstaan. Voordat dit gebeurt, is het raadzaam om de procedure in een liggende positie te volgen.

Een aantal tips tijdens het verschonen van de luier.

foto: pixabay.com

De plek die is bestemd voor het verwisselen van de luier moet zo zijn uitgerust dat alles bij de hand is om het kind niet zonder toezicht te laten. Daarnaast is er nog iets anders te doen om te zorgen dat de procedure heel eenvoudig en snel gaat:

• Laat het kind spelen, zelfs als dit betekent dat hij zal bewegen. Met verbieden bereik je niets.
• Pas de kamertemperatuur aan, omdat baby's erg gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen.
• Maak het moment interessant door iets aan het plafond te hangen, een verhaal te vertellen of een lied te zingen.

Veel plezier met het verschonen van de luiers!

Tags: KinderenTrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt