Een verpleegster geeft advies over hoe je baby's snel in slaap krijgt: haar methode gaat de wereld over

door Skip

09 September 2018

Een verpleegster geeft advies over hoe je baby's snel in slaap krijgt: haar methode gaat de wereld over
Advertisement

Als ouder zijn een lastige klus is, dan lijkt het zorgen voor een baby soms wel een onmogelijke taak. Kinderen hebben in het begin niet zoveel mogelijkheden om te laten merken wat ze willen, je kan zeggen dat huilen hun enige manier is. Door te huilen drukken zij verschillende gevoelens uit, van ongemak tot situaties die veel ernstiger zijn.

Wanneer er niets ernstigs aan de hand is, dan kan het gehuil van een baby nog wel eens echt moeilijk zijn om mee om te gaan. Deze verpleegster laat echter een manier zien waarbij ze een baby weer tot rust laat komen, als de kleine slechts een ongemakje van voorbijgaande aard ervaart. 

Advertisement
Een verpleegster geeft advies over hoe je baby's snel in slaap krijgt: haar methode gaat de wereld over - 1

Wat je doet bij deze methode is dat je de baby op een hele simpele manier inzwachtelt, maar dan zo dat hij zich veilig voelt - een beetje zoals het was in de buik bij mama. Het enige wat je nodig hebt is alleen een grote handdoek die je op het strand gebruikt (beter kies je er eentje die nieuw is of die goed schoon is).

Eerst moet je zeker weten dat de kleertjes die hij of zij aanheeft, geen last bezorgen. doe dus kleertjes met strakke elastieken, frutsels of andere versierseltjes, uit. Pas vervolgens het aantal laagjes en de dikte van de kleertjes aan de temperatuur aan. Hij moet het namelijk niet te koud of te warm hebben.

Advertisement
Een verpleegster geeft advies over hoe je baby's snel in slaap krijgt: haar methode gaat de wereld over - 2

Begin er daarna dan mee de handdoek zo op te rollen dat je een soort worst hebt hebt. Leg de baby voorzichtig op z'n zij neer en schuif een uiteinde van de handdoek onder zijn ruggetje (zodat hij lekker stil kan blijven liggen). Leg ook z'n hoofdje neer en leg vervolgens de rest zo neer dat de baby volledig omgeven is door de handdoek.

Het gevoel dat hij moet krijgen is dat hij 'wordt omhelsd' en lekker zacht stil ligt in de handdoek. Stop z'n handjes en voetjes zoveel mogelijk bij elkaar, maar let erop dat ze niet in een onnatuurlijke houding komen te liggen.

Je kunt hem een beetje wiegen, in het begin leg je een hand op zijn rug, ook om hem te laten merken dat je er bent. Maar al snel zal je zien dat hij tot rust komt en dat hij zich zal overgeven aan de slaap.

Een verpleegster geeft advies over hoe je baby's snel in slaap krijgt: haar methode gaat de wereld over - 3

Een simpele en effectieve methode waardoor het leven van ouders er makkelijker op wordt en kinderen er rustiger door slapen!

Mis de video niet die binnen no time miljoenen keren is bekeken!

Advertisement