7 beroemde monumenten waarin een geheime ruimte verstopt zit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 beroemde monumenten waarin een geheime…
Een getrouwd stel tekent hun dagelijks leven samen... en verovert het hart van miljoenen mensen In China is een gigantische zonne-Energiecentrale neergezet in de vorm van een panda... bedacht door een meisje van 15

7 beroemde monumenten waarin een geheime ruimte verstopt zit

Door Skip Tromp de Haas
1.649
Advertisement

Het kan misschien vreemd lijken om een geheime kamer te verstoppen op een plek die jaarlijks door duizenden mensen worden bezocht. En toch hebben veel van deze plaatsen, juist omdat ze ergens voor staan, de mogelijkheid om op een speciale manier te worden benut door diegene die dat zou kunnen regelen.

Zoals de Gestolen Brief van Allen Poe, die vol in het zicht op de schouw ligt maar toch verstopt, zijn machtige mannen vaak bij elkaar op plaatsen waar het gewone volk regelmatig langskomt.  

1. Mount Rushmore

foto: Wikipedia

Mount Rushmore, waar de gezichten van presidenten van Amerika in zijn uitgehakt, heeft zijn geheime ruimte die echter nooit is afgemaakt. Achter het hoofd van Lincoln, kreeg beeldhouwer Gutzon Borglum de opdracht om een kleine geheime kamer waar documenten verzameld zou moeten zijn over de geschiedenis van het land. Jammer genoeg overleed hij vroegtijdig en werd de ruimte pas eind de jaren negentig voltooid, maar door de locatie is het niet mogelijk voor toeristen om deze te bezoeken.

Mount Rushmore

Advertisement

2. Empire State Building

foto: Wikipedia

Voor bezoekers is 102 de hoogste verdieping die volledig beschermd wordt door ruiten tegen de sterke wind die je op die hoogtes hebt. Maar eigenlijk is er een geheime 103e verdieping dat echter een eenvoudig balkon is met een balustrade. Het is niet verrassend dat ze geen toeristen toelaten daar. Aan de andere kant konden beroemdheden zoals Taylor Swift er wel heen en een dikke selfie maken.

3. Eiffeltoren

foto: Wikipedia

In een van de beroemdste monumenten ter wereld zit er een verborgen ruimte die door de architect Gustav Eiffel op de laatste verdieping werd geplaatst en die hij voor zichzelf en de belangrijkste gasten bewaarde. In tegenstelling tot de ruimtes die we tot nu toe hebben gezien, is deze onlangs geopend voor het publiek.

4. Centraal station Milaan

foto: Wikipedia

Wie had ooit gedacht dat er op een station, doorreislocatie bij uitstek, een geheime ruimte verstopt zou zitten?

De geheime ruimte op het station van Milaan is eigenlijk een heel paviljoen, het koninklijk paviljoen, geopend in 1931 om de koninklijke familie de Savoye's te verwelkomen. Vandaag is het alleen geopend tijdens de FAI, de Italiaanse-cultuurdagen.  

5. Vrijheidsbeeld

foto: Wikipedia

Heb je je ooit afgevraagd waarom de fakkel niet de hoogste plek is die je kunt bezoeken op het Vrijheidsbeeld maar de kroon? Dit is niet altijd zo geweest. In de fakkel zit in principe een kamer, maar door de heftige Black Tom-explosie in 1916 is de toegang beschadigd en werd veroorzaakt door Duitse geheim agenten vlak voordat Amerika mee ging doen aan het conflict.

Hieronder is de ruimte in de kroon te zien die kan worden bezocht.

foto: Nps.gov

6. Trafalgar Square

foto: Wikipedia

In de jaren twintig was heel Engeland het toneel van stakingen en pleindemonstraties. Er waren in die tijd nog geen televisiecamera's en dus bouwde Scotland Yard, net als in een spionagefilm een neplantaarn op Trafalgar Square in het centrum van Londen. Binnen konden twee agenten zich verbergen en was er een telefoon waarmee zij direct in contact stonden met hun superieuren en doorgeven wat de menigtes aan het doen waren.

Tegenwoordig wordt het gebruikt als een opslagplaats.

7. Niagarawatervallen

foto: Wikipedia

Deze laatste is niet echt een geheime ruimte die door een of andere architect is gebouwd, maar een natuurlijke ruimte die de mens mythes en legendes heeft toegedicht. Er is namelijk een kleine grot in de buurt van de beroemdste watervallen ter wereld, waar de indianen van denken dat deze wordt geteisterd door kwade geesten en is de plaats moeilijk te bereiken. Nu nog wordt de geschiedenis doorverteld, hoewel de bierflesjes die er worden gevonden te denken geven dat de plaats meer als feestlocatie wordt gebruikt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt