Archeologen Vinden Een Piramide In Kazakstan Die De Geschiedenis Op Zijn Kop Zou Kunnen Zetten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Archeologen Vinden Een Piramide In Kazakstan…
Ze Gaat Met Haar Huilende Baby Aan Boord Van Een Vliegtuig, Maar Dan Doet Een Passagier Iets Bijzonders Dit Jongetje Schenkt Zijn Haar Aan Kankerpatiënten, Maar Het Lot Heeft Iets Schokkends En Absurds Voor Hem In Petto

Archeologen Vinden Een Piramide In Kazakstan Die De Geschiedenis Op Zijn Kop Zou Kunnen Zetten

Door Skip Tromp de Haas
5.901
Advertisement

Deze ontdekking werd in 2015 gedaan en kan de geschiedenis zodanig herschrijven dat hij anders kan zijn dan we hem nu kennen. In Kazakstan hebben archeologen van de Staatsuniversiteit Karagandy datgene ontdekt wat je de oudste piramide ter wereld kan noemen!

Deze piramide kan mogelijk wel bijna de oudste zijn van een aantal van de grootse bouwwerken die de Egyptenaren hebben gemaakt. Lees hier waarin deze piramide verschilt van en overeenkomt met die grootse constructies. 

Het bouwwerk waar het om gaat is een ruïne, maar lijkt op de Djoserpiramide in Egypte. Beiden hebben grafkamers. Archeoloog Viktor Novozjenov benadrukt de plausibiliteit van de mogelijkheid dat de piramide in Kazakstan op de Sary-Arkasteppe behoort tot de Bronstijd, en dus terug te voeren is naar duizend jaar voor de bouw van de Egypische piramide, in opdracht van farao Djoser tussen 2700 en 2601 v.Chr.

De ontdekking werd gedaan door experts van het archeologieinstituut in Karaganda en vond ongeveer een jaar geleden plaats, maar is tot nu toe geheim gehouden. Deze piramide is niet "de enige" er zijn nog 27 andere in het gebied, die allemaal in een ander tijdperk zijn gebouwd.

Advertisement

Novozjenov heeft verklapt dat juist gedurende deze weken verder onderzoek wordt uitgevoerd in de grafkamer. Mochten er vondsten of resten worden gevonden, dan worden die meteen naar het Karaganda Archaeological Museum gebracht.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt