Zweden heeft de doelstellingen voor 2030 voor duurzame energie al 12 jaar voor tijd behaald - Curioctopus.nl
x
Zweden heeft de doelstellingen voor…
7 gigantische spooksteden die in moderne tijden zijn gebouwd 9 goede gewoonten die we vandaag een beetje zijn vergeten en we onze kinderen zouden moeten leren

Zweden heeft de doelstellingen voor 2030 voor duurzame energie al 12 jaar voor tijd behaald

19 Juli 2018 • Door Skip
1.808
Advertisement

In de strijd tegen klimaatveranderingen hebben de landen die het meest geïndustrialiseerd zijn in de wereld, zich doelen voor de middellange termijn gesteld die ze dan later proberen te halen met investeringsplannen in duurzame energie en het verminderen van vervuilende uitstoot. Deze akkoorden kunnen tussen veel landen plaatsvinden zoals het klimaatakkoord van Parijs van 2015 of twee landen die hechte banden met elkaar hebben zoals Zweden en Noorwegen in 2012.

En zoals in elke klas het geval is heb je altijd iemand die de beste is, en dit keer was het Zweden die alle records brak.


Zweden heeft nagenoeg 12 jaar voor de deadline de energiedoelstellingen voor het milieu, behaald.

In 2012 bepaalde Zweden met Noorwegen een doelstelling voor de middellange termijn: minstens 28,4 terawattuur aan energie uit duurzame bronnen produceren voor 2020. Tegelijkertijd stelde Zweden zichzelf nog een doel, namelijk hier nog eens 18 aan toevoegen voor 2030.

Voor het einde van 2018 dankzij een uiterst slimme investering in windmolens hoeven ze nog maar 8 terawattuur te gaan voor de doelstelling van 2030, terwijl het doel van 2020 letterlijk is verpulverd.

"De gemeenschappelijke doelstelling van 28,4 TWh zal met zo'n 10 TWh overschreden worden voor het einde van het jaar," liet Markus Selin, analist bij de Swedish Energy Association op het World Economic Forum weten, en dat "er nog zo'n 8,7 TWh resteert voor de Zweedse plannen van 2030."

Een verbazingwekkend resultaat wat gevolgd wordt door nog een hele reeks groene doelstellingen die Zweden zichzelf gesteld heeft in de laatste jaren, waaronder voor 2040 100% energie te gaan putten uit duurzame bronnen en de uitstoot van vervuilende gassen terugbrengen tot nul voor het jaar 2045.

Advertisement

Snel zal Zweden een land zijn dat helemaal groen is.

Als de Zweden zo doorgaan met het waarmaken van hun eigen voorspellingen, dan verwachten we dat Zweden binnen tien jaar een land zal zijn dat helemaal "groen" is, een voorbeeld qua milieu voor de rest van Europa en de wereld.

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt