Deze brug in Vietnam is pas net geopend en hij is nu al een van de plekken die je moet hebben gezien in je leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze brug in Vietnam is pas net geopend…
10 natuurverschijnselen op aarde die fascinerend en beangstigend zijn tegelijkertijd 14 speeltuinen van vroeger die zo gevaarlijk waren dat het nauwelijks is voor te stellen dat ze echt hebben bestaan

Deze brug in Vietnam is pas net geopend en hij is nu al een van de plekken die je moet hebben gezien in je leven

Door Skip Tromp de Haas
2.077
Advertisement

Vietnam is een land dat de wensen vervult van mensen die op zoek zijn naar een plek in de wereld die nog onaangetast is, die nog bedekt is met bomen en waar er rivieren zijn en schitterende wezens uit het dierenrijk.

De artistieke kant van Vietnam is minder bekend. Zo zijn er tientallen gebouwen en staaltjes van bouwkunst die de moeite waard zijn om minstens een keer in je leven gezien te hebben. Een van die staaltjes is de brug die bij de meeste mensen bekendstaat als de Golden Bridge, een wandelbrug die door twee gigantische handen wordt vastgehouden.

De gouden brug wordt zo genoemd vanwege het goud waar de hele brug mee is bedekt.

Un post condiviso da Try (@alp_tugray) in data:

De brug bevindt zich buiten de stad Da Nang en trekt meutes aan ongeduldige toeristen die er overheen willen lopen om het Vietnamese 360°-panorama te bekijken.

De brug wordt vastgehouden door twee handen van steen, die het geheel stabiliteit en stevigheid lijkt te geven.

Un post condiviso da Architecture (@dontwastespace) in data:

De brug is gemaakt door TLA Landscape Architecture, dat vertelt hoe ze de handen hebben gemaakt.

Het lijkt misschien niet zo, maar eigenlijk zijn de handen niet van steen (tenminste niet helemaal). In de handen zit een metalen frame bedekt met glasvezel om het gewicht van het beeld te beperken en om ervoor te zorgen dat het lang meegaat.

Advertisement

Sinds de Golden Bridge is geopend trekt het toeristen aan van over heel de wereld, zoveel zelfs, dat je wel kan zeggen dat het 'booming' is.

Un post condiviso da AliceML (@familytravelgram) in data:

Het panorama waar je je aan kunt vergapen vanaf de brug is adembenemend: de groene ongerepte heuvels die kenmerkend zijn voor het beeld van Vietnam, strekken zich uit zover het oog reikt. Vanaf deze plek kan je echt de essentie ervaren van deze magische plek.

Tags: KunstVietnam
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt