Intelligente mensen hebben de neiging om scheldwoorden te gebruiken, laat naar bed te gaan en rommelig te zijn: dat bevestigt de wetenschap - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Intelligente mensen hebben de neiging…
15 dagelijkse frustraties die alleen kunnen worden begrepen door linkshandigen Hou je echt van de zee? Waarom je dan NOOIT souvenirs met zeedieren zou mogen kopen

Intelligente mensen hebben de neiging om scheldwoorden te gebruiken, laat naar bed te gaan en rommelig te zijn: dat bevestigt de wetenschap

Door Skip Tromp de Haas
1.345
Advertisement

Gedurende het leven leert iedereen zo'n zijn eigenschappen kennen waardoor ze altijd problemen hebben gekregen of die voor klachten hebben gezorgd van anderen. Een paar voorbeelden? Te gevoelig zijn, snel je geduld verliezen of misschien niet veel onthouden. Veel van deze dingen krijgen het sticker opgeplakt van "gebreken" van iemand, die we, zo is te hopen, op een dag zullen accepteren.

Vandaag willen we echter een lans breken voor de 3 'gebreken' die het vaakst voorbijkomen, die echter voor iets heel positiefs staan. Volgens de wetenschap zou schelden, laat gaan slapen en rommelig zijn een teken zijn van een grote intelligentie.

1. Krachttermen gebruiken

Vaak ben je geneigd te denken dat schelden hetzelfde betekent als slecht opgevoed zijn. Des te beperkter de woordenschat van iemand, des te sneller diegene terug zal moeten vallen op krachttermen om hun punt te maken. En toch zijn vele deskundigen het niet erover eens en hebben ze de logica van dit idee weerleegd door data te analyseren. Spreekvaardig zijn betekent juist dat je intelligent bent en gaat dit zowel op voor gewone taal als vuile taal. Slimme mensen schelden niet alleen, ze weten hoe ze gevarieerd scheldwoorden kunnen gebruiken afhankelijk van de situatie en kunnen ze soms ook wel nieuwe bedenken.

Er moet echter nog wel bij worden gezegd dat het ook getuigt van intelligentie wanneer je weet wanneer je de teugels kunt laten vieren en wanneer je netter taalgebruik moet hanteren. Dus... niet overdrijven!

2. Nachtbrakers

foto: pexels

Onderzoekers hebben altijd al een verband gezien tussen laat gaan slapen en een hoog IQ. 's Nachts is namelijk het moment waarop de stilte, het gebrek aan stimuli dat ervoor zorgt dat gedachtes en creativiteit ruim baan krijgen. Ook historisch gezien hebben de briljantste geesten altijd toegegeven dat ze moeite hebben gehad om zich te voegen naar de tijdstippen die door de maatschappij worden voorgeschreven. Ook hier is de middenweg troef; te weinig slapen maakt je overdag suf!

Advertisement

3. Wanorde... wat een passie!

Een van de eigenschappen waar slimmere, meer intuïtieve mensen over beschikken is dat ze met andere oplossingen kunnen komen die dwars staan op de gewone. Het lijkt er dan ook op dat werken in een rommelige omgeving juist dit proces bevordert! Niet letten op de 'vorm' van de werkomgeving zou je in staat stellen om je te focussen op wat belangrijk is en sneller tot de kern te komen.

foto: pexels

Dus, om af te sluiten, als iemand straks tegen je zegt dat je je onwelvoeglijk hebt uitgedrukt, dat je maar vroeg naar bed moet gaan en dat je een grote rommelkont bent, dan heb je nu wat zinnigs terug te zeggen. Voor al je andere tekortkomingen moet je maar je mooiste glimlach opzetten! :-)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt