Rolstoelen en wandelstokken kunnen bij het oud vuil, want deze slimme robotachtige broeken helpen ouderen bij het doen van de dagelijkse dingen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Rolstoelen en wandelstokken kunnen bij…
Deze foto's laten zien dat de borst geven in het openbaar een gewoonte is die al bestaat sinds mensenheugenis In Saoedi-Arabië zijn er watervallen van zand: spectaculair, maar net zo gevaarlijk

Rolstoelen en wandelstokken kunnen bij het oud vuil, want deze slimme robotachtige broeken helpen ouderen bij het doen van de dagelijkse dingen

Advertisement

We leven langer en dat heeft zijn voor- en nadelen. Een van die nadelen is de mogelijkheid dat de bevolking uit meer ouderen dan jongeren bestaat, vooral in tijden met dalende geboortecijfers, zoals we nu dus meemaken.

Met zo'n dergelijke toekomst in het vooruitzicht hebben enkele onderzoekers van de Bristol University zijn met een kledinglijn gekomen die is voorzien van een nieuwe technologie die oude mensen kan helpen bij verschillende moeilijkheden die ze ervaren in hun motoriek. Deze kleren kunnen mogelijk wandelstokken en rolstoelen gaan vervangen.

Aan de ene kant wordt de bevolking steeds ouder, maar andere kant worden ze bij de sociale voorzieningen letterlijk ermee belaagd of ze met passende ondersteuning en behandelingen kunnen komen. Er is een fonds van twee miljoen pond voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën beschikbaar gesteld door de Onderzoeksraad van Fysische en Technische wetenschappen (EPSRC), juist om te voorkomen dat op het moment dat ouderen hulpmiddelen nodig hebben, dat zij dan met gedateerde en verouderde dingen komen te zitten.

Professor Jonathan Rossiter heeft van het geld gebruik gemaakt om een technologie te ontwikkelen die zo min mogelijk aanpassingen vereist, en die indien mogelijk makkelijk te integreren is in het leven van senioren. En toen kwam er een broek die samenwerkt met het lichaam.

Deze broeken zorgen ervoor dat mensen worden geholpen tijdens het lopen en wanneer zij van houding veranderen zoals van zitten naar staan. De broek biedt ook ondersteuning bij het traplopen zodat verwoestende valpartijen kunnen worden voorkomen.

Rossiter heeft er ook aan gedacht om een kledingstuk te maken dat eenvoudig is aan- en uit te trekken. De broek in kwestie kan ook van grootte veranderenen reageert op weersomstandigheden en biedt het een verwarmende dan wel verkoelende functie in de winter en in de zomer.

Maar hoe werkt die broek nou? Het mechanisme is in z'n kern heel eenvoudig: het geraamte binnen in de broek bestaat uit luchtzakken die vol- en leeg kunnen lopen, waardoor spieren in het menselijk lichaam die samentrekken en ontspannen worden nagebootst. Zo kan de broek samenwerken met de spieren van de drager en bieden ze meer kracht waar men het op hogere leeftijd zonder moet stellen, kracht die nodig is om ook de simpelste dagelijkse dingen te kunnen doen.

De uitvinding die aan de Universiteit van Bristol is gedaan geeft een idee van hoe de tijden aan het veranderen zijn en van hoe anders de toekomst eruit gaat zien. Zeer waarschijnlijk wandelstokken en rolstoelen met pensioen en worden nieuw technieken omarmd zoals deze robotbroek.

Bron: https://therighttrousers.com/about/

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt