Een 12-jarig meisje wil voorkomen dat haar oma die Alzheimer heeft haar vergeet: dit is haar uitvinding

Janine image
door Janine

28 Augustus 2019

Een 12-jarig meisje wil voorkomen dat haar oma die Alzheimer heeft haar vergeet: dit is haar uitvinding
Advertisement

Alzheimer is een wrede neurodegeneratieve ziekte die mensen die erdoor getroffen zijn van hun meest gekoesterde herinneringen berooft, waardoor ze worden gereduceerd tot een gevoel van verdoving en onmacht die moeilijk te verdragen is, ook voor degenen die elke dag voor de zieken zorgen. De belangrijkste symptomen van de ziekte zijn geheugenproblemen, plotselinge gedragsveranderingen, tot het totale verlies van iemands identiteit. In de laatste stadia van de ziekte worden zelfs enkele basisfuncties van het lichaam vergeten, zoals bijvoorbeeld slikken. Emma Young, een 12-jarig meisje, gaf zich niet gewonnen tegenover de ziekte van haar oma en besloot de levensomstandigheden van mensen die aan deze vreselijke ziekte leden te verbeteren.

via next avenue

Advertisement
Facebook / Timeless

Facebook / Timeless

Emma Young is een 12-jarig meisje, geboren in Hong Kong, dat al sinds haar achtste leeft met de symptomen van Alzheimer van haar oma. Omdat het een degeneratieve ziekte was, begon haar oma geleidelijk de namen en leeftijden van de kleinkinderen te verwarren, vervolgens de namen van de hele familie en uiteindelijk, op een dag, herkende ze haar kleindochter niet meer. Emma was destijds met haar ouders naar New York verhuisd en had via haar computer of telefoon met haar oma gecommuniceerd.

Omdat ze de mogelijkheid had om haar grote passie voor technologie te cultiveren, begon Emma een applicatie te programmeren die haar oma en al die mensen met Alzheimer die exact dezelfde aandoeningen hebben, zou kunnen helpen. Op 12-jarige leeftijd slaagde Emma erin om "Timeless” (Tijdloos) te creëren, een applicatie die patiënten helpt hun acties te onthouden en geliefden te herkennen. Het meisje sprak met veel mensen die aan deze ziekte leden en kreeg ondersteuning van de gespecialiseerde arts Melissa Kramps om haar kennis van de ziekte te ontdekken en zich erin te verdiepen.

Advertisement

De applicatie, die financiering ontving van het Michael Perelstein Memorial Institute, heeft twee belangrijke hulpmiddelen: een waarmee patiënten de acties van hun dierbaren kunnen opnemen, zien wat ze doen en wat ze zeggen, terwijl ook gezichtsherkenning mogelijk is die de patiënt aangeeft met wie zij communiceert, voor het geval hij het zou vergeten. Een ander zeer nuttig hulpmiddel is precies dat van gezichtsherkenning: de "identificeer" -functie stelt de gebruiker in staat om een ​​persoon te fotograferen om de naam en de relatie met hem te ontdekken. Op deze manier kunnen patiënten hun vrienden en familie herkennen. Als de persoon bovendien probeert iemand terug te bellen met wie hij net heeft gesproken, herinnert de applicatie hem eraan dat hij die actie al heeft ondernomen en wordt hem gevraagd of hij het gesprek wil voortzetten.

Het gebruik van deze app had onmiddellijk een positief effect op de oma van het meisje, die niet gelukkiger kon zijn: "Ik kon het niet aanzien dat mijn oma me zou vergeten, dat ze mijn vader niet herkende en dat ze zichzelf verloor in de duisternis van haar geest. Ik ben nu gelukkig. Ze weet wie ik ben en ze weet wie zij is."

We hopen dat deze uitvinding door zoveel mogelijk mensen kan worden gebruikt en dat het enige verlichting kan brengen in het leven van mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer en degenen die hun geliefden bijstaan ​​tijdens deze vreselijke reis.

Advertisement