Van deze 6 kattenrassen met de grootste exemplaren ter wereld ben je gelijk helemaal weg

door Skip

24 Oktober 2018

Van deze 6 kattenrassen met de grootste exemplaren ter wereld ben je gelijk helemaal weg
Advertisement

Ken jij de honderden kattenrassen die al bestaan sinds de oudheid? Een aantal van deze rassen zijn al oeroud en waren er al ten tijde van de Oude Romeinen. Wist je dat er katten bestaan die zijn gekruist met de katachtigen van de savanne of dat een aantal van deze katten groter kunnen zijn dan een hond? Op de katten die in deze lijst voorkomen kan je niet anders dan gewoon verliefd worden!

Advertisement

1. De Maine Coone

1. De Maine Coone

stinkylinkydingdong / imgur

Dit is een van de oudste rassen die in Noord-Amerika zijn te vinden en wordt voornamelijk gefokt in de Verenigde Staten. De mannetjes van dit ras kunnen gemiddeld 4,5 tot 7 kilo wegen en vrouwtjes tussen de 3 en 5 kilo. Heel lang geleden werd er gedacht dat deze kat het resultaat was van een lynx en een Amerikaanse wasbeer omdat het zoveel wegheeft van beide soorten. In tegenstelling tot andere katten houdt de Maine Coon ervan om te zwemmen!

Advertisement

2. De Turkse Van

2. De Turkse Van

Helen Filatova/Wikipedia

De Turkse van is een van de eerste katten die ooit zijn gedomesticeerd en is zijn bestaan al sinds de Romeinse verovering van Armenië opgetekend. Ze zijn een uitstekende keus voor mensen die iets anders willen dan een "kat". Deze dieren zijn namelijk vriendelijk naar andere katten toe en zelfs ook nog wel naar honden. Ze zijn heel actief en nieuwsgierig, ze zijn dol op kinderen en houden ervan om te spelen en krijgen graag knuffels en aandacht.

3. De Savannah-kat

De Savannah is de grootste en de duurste kat ter wereld en is een kruising tussen een Serval, een katachtige die voorkomt op de savanne en een gewone kat. Een van deze katten kan wel 20 kilo wegen en ondanks het feit dat ze zijn gekruist met een wilde kat zijn ze eigenlijk heel vriendelijk, open en slim.

4. Siberische kat

4. Siberische kat

Maxpixel

Deze katten komen uit Rusland en lijken qua karakter erg op honden en laten ze dezelfde soort genegenheid zien aan hun baasje. Ze zijn heel rustig, lief en... hypo-allergenisch! Hun vacht en speeksel bevatten zeer weinig allergenen en is het dus een ideale kat voor mensen met een allergie. Ze zijn even groot als de Maine Coone.

5. Noorse boskat

5. Noorse boskat

bossy202/Reddit

Deze katten zijn zeer geschikt voor appartementen. Ze zijn meegaand, vriendelijk ondanks dat ze zo groot zijn en ommenabij de 10 kilo wegen (mannetjes, de poezen iets minder). Dit ras heeft zijn natuurlijke instinct behouden en hebben zij daarom behoefte aan een actief leven met veel spelen en bewegen!

Advertisement

6. De ragdoll

6. De ragdoll

guaro8911/Reddit

Een gefokt ras van schitterende lieve katten die een heel goed geheugen hebben! De bijnaam Ragdoll (lappen pop) dankt het aan het feit dat het in de handen van een mens zo mak wordt als maar zijn kan. Ze zijn heel groot en kunnen mannetjes wel de 11 kilo aantikken!

7. Samson de grootste kat in New York!

7. Samson de grootste kat in New York!

catstradamus / instagram

Samson is een Maine Coone die ruim 28 kilo weegt! Hij eet veel meer dan de gewone katten en heeft hij precies hetzelfde speelse en aanhankelijke karakter van zulke katten!

Zou je het leuk vinden om met een van deze enorme katten te knuffelen?

Advertisement