Dit superjacht heeft als eerste een privéstrand en een tuin met een zwembad aan boord - Curioctopus.nl
x
Dit superjacht heeft als eerste een…
Waarom je altijd sokken zou moeten gaan dragen als je gaat slapen... volgens wetenschappers Waarom moet je 39 miljoen dollar betalen voor minder dan 4 liter schorpioenengif en is dit de duurste vloeistof ter wereld?

Dit superjacht heeft als eerste een privéstrand en een tuin met een zwembad aan boord

23 Oktober 2018 • Door Skip
4.625
Advertisement

De wereld van superjachten is als het ware een explosie van luxe waar zelfs mensen die gewend zijn aan stijl zonder grenzen paf van staan. Het lijkt wel alsof boten steeds vaker op sterrenhotels in water gaan lijken, maar bij designbureau Hareide wilden ze juist met een jacht komen die zeg maar "tegen de stroom in zou gaan." Grote ramen dus, een overdaad aan hout, grote ruimtes met veel licht zodat je lekker dichtbij de natuur zit in plaats van je te vervreemden in een wereld van excessen.


Dit superjacht draagt de naam 108m, naar de 108 meter van voor- naar achtersteven. De 'm' staat voor het Engelse 'monohull' oftewel enkelrompschip.

Een van de dingen die het meest opvallen is het feit dat het jacht een "privéstrand" heeft:

Advertisement

In het achterste gedeelte zakt de vloer tot onder het waterpeil, zodat het water bij het relaxgedeelte kan komen.

Mensen op jachten hebben nog nooit eerder kunnen ervaren hoe het is om in zee kunnen gaan en tegelijkertijd aan boord te blijven. Contact met de natuur zoals je dat bij geen enkel ander luxejacht hebt. Het "strand" heeft niet echt zand, want dat zou de materialen slopen, maar zou dit nog wel een extra puntje in zijn voordeel zijn!

Het vertier stopt niet hier bij het strand. Er is namelijk op de bovenste etage van het jacht een tuin en een "infinity-zwembad".

Op de eerste en tweede verdieping zijn er twee grote ramen die uitkijken op zee.

Advertisement

Binnen voeren lichtgetint hout lichte en natuurlijke kleuren de boventoon. Dit superjacht vervalt niet in de voorspelbare weelderigheid waarbij men bij andere boten in deze categorie zich wel aan schuldig maakt.

En om het af te maken een grote zaal waar allerlei feesten en shows kunnen worden geven. Ook in deze ruimte kijk je op een adembenemende manier op zee uit.

Advertisement

Het jacht wordt van stroom voorzien door 300 m2 aan zonnepanelen, ondersteund door een hybride elektro-dieselmotor indien nodig.

Natuurlijk hebben we maar een aantal van de eigenschappen beschreven die heel vernieuwend zijn aan de 108m. Nog niet genoeg? Nou dan moet je weten dat er aan boord ook nog een helicopter is waarmee het aan en van boord gaan kan worden versneld.

Tags: TechnologieBoten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt