Wetenschappers tonen 11 uiterst zeldzame Australische dieren... ze lijken gewoon pure horror - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wetenschappers tonen 11 uiterst zeldzame…
Deze oude trein voert je langs vergeten dorpen en schitterende natuur... maak kennis met de Trans-Siberië Express die door Italië kronkelt Twee designers maken een generator die drinkwater uit de lucht haalt en zij krijgen er als beloning 1,5 miljoen dollar voor

Wetenschappers tonen 11 uiterst zeldzame Australische dieren... ze lijken gewoon pure horror

Door Skip Tromp de Haas
4.796
Advertisement

In Australië leven er heel veel verschillende diersoorten. Van een aantal van deze dieren kan je niet geloven dat ze bestaan, en zijn ze ook echt alleen daar te vinden. Denk aan de grote vleermuis die lijkt op een vos. Hoewel veel Australische dieren niet echt angstaanjagend eruitzien zoals die vleermuis, een kangoeroe of een koala, kan je dat van andere dieren niet bepaald zeggen. In de Universiteit van Tasmania heeft een marien onderzoeksteam de ruimte gekregen de Marine Biodiversity Hub, welke zich bezighoudt met het bestuderen en behouden van het leven in zee.

In een van hun laatste werken hebben foto's vrijgegeven van enkele dieren die er wat anders en best wel eng uitzien.

1. Bloemdier

Dit ogenschijnlijk niet zo enge dier, zit verstopt tussen het koraal zodat hij zijn prooi kan vangen. Met zijn prikkende tentakeltjes zorgt hij ervoor dat de prooi zich niet kan bewegen.

2. Grimpoteuthis

Deze inktvis is een van de grootste die er werd gevonden (circa 1,78 meter lang en 7 kilo zwaar) gemiddeld is een diepwateroctopus 0.20 cm. lang.

Advertisement

3. De Deepsea Hagedisvis

Door zijn lange en scherpe tanden en zijn die groenige ogen is dit nogal een enge bewoner van de diepzeekrochten. Bang voor hem zijn is sowieso niet nodig want hij leeft op een diepte tussen de 900 en 2500 meter.

4. Zeespin

Diep in de zee leven er circa 1000 verschillende types zeespinnen. Slecht nieuws dus voor mensen die bang zijn voor spinnen.

5. Broze zeester

Deze voor de mens onschuldige zeester is gevaarlijk voor z'n prooien die worden omsloten door zijn dodelijke tentakels.

Advertisement

6. Blobvis

Deze er gek uitziende vis komt alleen voor in Australië

7. Isopoda (Pissebedden)

Er zijn meer dan 10.000 soorten van deze dieren io aarde, zowel op land als in zee. Sommige zijn zo klein dat ze niet met het blote oog zijn te zien, en heb je daarnaast ook veel grotere.

Advertisement

8. Regenwormen

foto: imgur

Ze mogen er miscchien een beetje eng uitzien, ze zijn eigenlijk onschuldige beestjes en bruikbaar voor het milieu omdat ze bijdragen aan het vruchtbaar maken van grond door humus te maken.

9. Viperfish

Deze zeewezens, net iets korter dan 33 centimeter hebben organnen die allemaal oplichten. Zo kunnen ze zich oriënteren in de diepe oceaan.

Advertisement

10. Driepootvis

Het meest opvallende aan deze vis is dat 'ie op zijn buikvinnen kan staan, net als bij vleugels van de vleermuis, wanneer hij aan het jagen is.

11. Gezichtsloze vis

Deze vis, een diepzeebewoner, heeft geen gezicht, alleen maar een bek en neusgaten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt