Twee gepensioneerde Japanners laten een huis bouwen in een bos en de hele wereld is er gewoon jaloers op - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Twee gepensioneerde Japanners laten…
Dit bedrijf heeft een nieuwe brandstof ontwikkeld die geen CO2 uitstoot en die is gemaakt van afvalwater Deze tweeling daagde de vooroordelen uit en onderging een therapie om man te worden

Twee gepensioneerde Japanners laten een huis bouwen in een bos en de hele wereld is er gewoon jaloers op

2.028
Advertisement

Het is ieders droom als eenmaal het moment gekomen is dat je voldoende hebt gewerkt en je wel aan rust toe bent (pensioen dus) dan wil je dat zo comfortabel mogelijk en in alle rust doen. Want we verdienen toch wel een goede regeling nadat we zoveel moeite en inzet hebben geleverd voor de maatschappij toch?

Bij twee Japanners was deze wens heel duidelijk. Zij hebben architect Issei Suma belast met het ontwerpen van het huis waar zij de rest van hun leven gingen leven. Het is uiteindelijk zo'n juweeltje van design en comfort geworden dat het de aandacht heeft gekregen van de wereld en iedereen er jaloers op is. Hieronder vindt je de plaatjes van deze schitterende residentie... je zult er bij wegdromen dat weten we zeker.

Het huis bevindt zich in een deel van het Itous-shi-bis in de prefectuur Shizuoka en is het gemaakt van hout en beton.

foto: TAKUMI OTA

Het geheel bestaat uit vijf verschillende schelpvormige modules die onderling met elkaar verbonden zijn

foto: TAKUMI OTA
Advertisement
foto: TAKUMI OTA
foto: TAKUMI OTA

Door de brede deuren en de verschillende oprijplaten kunnen mensen met een rolstoel naar binnen

foto: TAKUMI OTA
Advertisement
foto: TAKUMI OTA

Binnen bevinden zich enkele slaapkamers (ook voor eventuele gasten) en een schitterend zwembad in het midden

foto: TAKUMI OTA
Advertisement

De ruimtes zijn zo ontworpen dat oude mensen die minder mobiel zijn totaal zelfstandig kunnen zijn

foto: TAKUMI OTA

Het complex krijgt zijn karakter door zonlicht dat door de hoge plafonds en de grote ramen naar binnen kan komen

foto: TAKUMI OTA
Advertisement

Het huis lijkt over te lopen in de omgeving buiten en dat zorgt voor een soort oervorm van rust en vrede.

foto: TAKUMI OTA

De perfectie die je nastreeft als het aankomt op woningen is echt heel moeilijk om te bereiken, maar wij vinden dat dit er behoorlijk bij in de buurt komt!

foto: TAKUMI OTA
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt