10 uitvindingen waarvan je nooit zou hebben gedacht dat die echt konden bestaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 uitvindingen waarvan je nooit zou…
Lopen is een van de meest onderschatte fysieke activiteiten: het is heel goed voor lichaam en geest 9 interessante feitjes die niet staan vermeld in schoolboeken

10 uitvindingen waarvan je nooit zou hebben gedacht dat die echt konden bestaan

Door Skip Tromp de Haas
9.340
Advertisement

Er zijn op deze wereld onvermoeibare uitvinders die elke dag van alles bedenken om de meest uiteenlopende problemen te verhelpen. Sommigen slagen er echt in om te zorgen voor een betere kwaliteit van leven, terwijl andere uitvinders zich juist richten op problemen die meer ter discussie staan en die niet bepaald van vitaal belang zijn.

Hieronder hebben we een reeks van 10 uitvindingen op een rijtje gezet die echt bestaan en die zo 'alternatief' zijn (bij gebrek aan een beter woord) dat er mensen waren die dit wilde ondersteunen of kopen. Welke van deze uitvindingen moet jij absoluut in je bezit hebben?

1. Maskers die je gezicht vormgeven

foto: I-d.vice

In Japan zijn vrouwen echt geobsedeerd door langgerekte gezichten. Door dit masker zou de huid van hun ovale gezicht moeten zweten zodat dit afslankt.

2. De "Picasso"-gitaar

foto: Manzer

Deze gitaar wordt zo genoemd omdat het doet denken aan een beroemd schilderij van de kunstenaar en werd deze gemaakt door een Canadese ambachtsman. Je kunt er verschillende klanken mee laten horen en zijn er op het web verschillende video's van waar de gitaar in voorkomt.

Advertisement

3. Een emotiemasker

Het doel van dit prototype is om op een duidelijke manier gezichtsuitdrukkingen te laten blijken en dus hoe je je voelt. Aan de hand van de bewegingen van gezichtsspieren verplaatst een vloeistof zich van de ene kant naar de andere kant. Er is geen specifiek doel voor, maar interessant is het zeker.

4. Een "vrouw van bamboe"

Dit accessoire is heel gewoon in landen in Zuidoost-Azië en bestaat uit een grote buis gemaakt van bamboe die je dan 'omarmt' terwijl je slaapt. Zo kan lucht langs het lichaam circuleren en blijft de schone slaper lekker koel.

5. De eenwielerkruk

foto: Carscoops

Dit is een soort eenwieler waar je op kunt zitten, geproduceerd door Honda. Je kan ermee elke richting opgaan terwijl je gewoon blijft zitten.

6. Het jeugdigheidsmasker

Ondanks het enge voorkomen zou dit masker je schoonheid en jeugdigheid moeten schenken en wel door middel van elektrische prikkels van de gezichtsspieren.

7. Gezichtsriemen

Dit rubberen ding moet thuis enkele uren worden gedragen en gaat veroudering tegen door het straktrekken van de huid op de jukbeenderen.

8. Een neuslifter

foto: Smoda

Ook dit ding valt onder de noemer van 'doe-het-zelf-esthetiek' en houdt het puntje van je neus omhoog. Door microvibraties past het spieren en kraakbeen aan om de neus te vervormen.

9. Krulmachine

Wie zou geen kind willen met schitterende krullen? Met dit apparaat uit de jaren 30/40 kon iedereen krullend engelenhaar hebben. 

10. Zitkussen voor op kantoor

foto: Amazon

Dit speciale kussen helpt mensen die lang moeten zitten zich lekker te voelen. Door de speciale opbouw wordt rugpijn voorkomen en kan lucht circuleren en wordt ook zweten voorkomen. Hieronder de video met meer uitleg over de eigenschappen ervan.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt