16 trucs waarmee je met omgekeerde psychologie dingen van kinderen gedaan krijgt zonder dat zij protesteren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
16 trucs waarmee je met omgekeerde psychologie…
Horrorfilms kijken levert onverwachts heel veel gezondheidsvoordelen op Fibromyalgie is een onzichtbare ziekte die niemand ziet en niet wordt begrepen door de maatschappij

16 trucs waarmee je met omgekeerde psychologie dingen van kinderen gedaan krijgt zonder dat zij protesteren

3.837
Advertisement

Ouder zijn is helemaal niet makkelijk en is een boek over opvoeden niet genoeg om je kinderen groot te brengen. De realiteit wint het uiteindelijk altijd van de literatuur, vooral omdat er in de realiteit veel meer variatie is en creatieve dingen gebeuren. Het wordt dus bijna een noodzaak om op te letten en je voordeel te halen uit de ervaringen die andere ouders hebben opgedaan.

Precies dit is er gebeurd op Reddit. Dat is een plaats op internet waar nieuwtjes en verhalen van gebruikers staan en hebben heel veel ouders verteld welke omgekeerde psychologietrucs ze hebben bedacht om kinderen zonder dat zij dit doorhebben, naar hen te laten luisteren.

Hier volgen een aantal van de trucs die ze hebben gebruikt en die kunnen misschien nog van pas komen.

foto: pixabay
 • 1."Mijn moeder had een vriend die groente op de borden legde, maar het de kinderen niet liet eten. Toen de kinderen erom vroegen zei hij: 'Dat is eten voor volwassenen, maar misschien kan ik jullie er wel een beetje van geven...' Zijn kinderen werden groot en waren dol op groenten."
 • 2."Ouders van een jeugdvriendin van me waarschuwden haar dat als ze ooit iets slechts zou doen, dat ze dan geen salade zou krijgen, wel snoepjes. Het gevolg was dat ze gek werd op groenten. Haar man hadden ze toen hij klein was, verboden om te lezen. Hij is toen een fervent lezer geworden"
 • 3."Mijn moeder liet mij chocolaatjes eten voor het avondeten, maar dan kocht ze alleen de snoepjes die ik niet lekker vond. Al heel snel stopte ik ermee zodat ik samen met mijn ouders 's avonds kon eten"
 • 4."Twee keer per jaar liet ik de kinderen eten wat ze wilden. Dit had als resultaat dat ze zich volstopten met junkfood. Nadat ze de eerste drie keer uiteindelijk aan het kotsen waren, begonnen ze te kiezen voor gezondere dingen"
foto: pixabay
 • 5."Ik wilde als kind nooit vroeg opstaan. Op een dag zei mijn moeder tegen me dat we een geintje uit moesten halen met mijn vader. Ik moest opstaan, me helemaal aankleden en doen alsof ik sliep en dat ik hem dan zou "foppen" als hij binnenkwam om me wakker te maken. Dit trucje heeft heel wat jaartjes gewerkt."
 • 6."Mijn vader had een spelletje bedacht waarbij we gewassen kleding uit elkaar moesten halen en opvouwen en op kleur moesten sorteren. Wie het meeste gedaan had die had gewonnen. Mijn vader heeft nooit gewonnen."
 • 7."Ik stond in de rij van de supermarkt toen mijn dochtertje vervelend begon te doen en op de grond ging liggen schreeuwen. Zonder me te bewegen keek ik d'r aan en zei ik redelijk hard tegen haar: 'Waar is mama? We moeten haar vinden!' Ze was doodsbang, ze stopte meteen en kwam me omhelzen."
 • 8."Door mijn moeder heb ik een vreemde taal geleerd alleen maar omdat ze had gezegd dat mijn broer beter was dan ik"
Advertisement
 • 9."Mijn zoon wilde zijn speelgoed niet netjes wegstoppen. Aangezien hij van wedstrijdjes hield daagde ik hem uit om binnen de kortst mogelijke tijd eerst het rode, dan blauwe, dan groene enz. te pakken. Uiteindelijk stond alles netjes op zijn plaats."
 • 10."Die twee kinderen van me vinden het verschrikkelijk om te moeten horen dat ze iets niet kunnen. Daarom zeg ik elke keer tegen hen 'ik denk niet dat jullie al dat speelgoed kunnen opruimen...' en schieten zo snel heen en weer dat alles in no time opgeruimd is. Ze zijn nog maar 4 en 7, maar het werkt nu nog: 
 • 11."Thuis hadden we een "verboden boek" dat ik alleen mocht lezen als ik heel lief was geweest. Ik was dus op een dag alleen thuis en maakte ik gebruik van het moment om het boek te lezen. Ik had de helft van het boek in een adem uit. Het ging over de geschiedenis van China. Ben ik er even goed ingestonken zeg"
 • 12."Als het bedtijd is dan vraag ik aan mijn dochter of ze d'r speelgoed wil of dat ze wil gaan slapen. Zij kiest altijd voor het slapen gaan. Ik denk dat ze zich belangrijk voelt omdat er wordt gevraagd wat zij denkt"
 • 13."Mijn vader vroeg me, zodat ik ging meehelpen met schoonmaken thuis, bijvoorbeeld: 'wil je het gras maaien of liever de ramen zemen?' en gaf hij me een optie. Dus deed ik vrolijk wat ik 'uit eigen vrije wil' had uitgekozen. Pas op mijn 20ste had mijn vader de truc uitgelegd."
 • 14."Toen mijn zoon nog jong was, was hij heel impulsief en rusteloos, en was ik bang op straat omdat hij altijd van me wilde weglopen. Toen ben ik ermee begonnen tegen hem te zeggen dat hij bij me moest blijven omdat ik niet beroofd wilde worden. Het heeft gewerkt."
 • 15."Toen mijn zoon nog heel klein was, had hij de gewoonte om ons 's ochtends vroeg wakker te maken. Ik ben hem toen maar 'missies' gaan geven zoals bijvoorbeeld te kijken welk been het snelste was: hij ging op de gang lang rondjes draaien en kwam dan uitgeput vertellen dat hij het niet wist."
 • 16."Ik leer mijn zoontje van drie op het potje te zitten. Dus ik heb tegen hem gezegd: 'Luiers zijn voor kleine kinderen, potjes voor grote mensen.' Hij draagt nu al bijna vijf dagen overdag geen luiers meer."
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt