In Japan zullen 8 miljoen verlaten huizen gratis worden weggegeven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Japan zullen 8 miljoen verlaten huizen…
Britse onderzoekers beweren Atlantis te hebben gevonden; het zou in Spanje te vinden zijn De genetische wortels van ADHD zijn geïdentificeerd; een uitgebreide studie heeft dit ontdekt

In Japan zullen 8 miljoen verlaten huizen gratis worden weggegeven

1.202
Advertisement

Japan ervaart een vastgoedsituatie die veel andere landen gemeen hebben; het aantal lege of verlaten huizen is de afgelopen jaren buitengewoon gegroeid. Aan de basis van het probleem ligt het feit dat de laatste generaties, die eigendommen van familieleden hebben geërfd, de kosten van het onderhoud van een andere woning niet kunnen dragen.

Veel steden in het land van de Rijzende Zon zijn er echter al mee begonnen om ervoor te zorgen dat veel van de onbewoonde huizen weer in bezit van iemand komen. Hoe? Het gratis weggeven of tegen voordelige prijzen.

Om te voorkomen dat veel van de onbewoonde huizen in verval raken, introduceert Japan een programma om te proberen hun aantal te verminderen door het gratis weg te geven, of tegen zeer goedkope prijzen.

Als woningen in slechte staat verkeren, kan men ook putten uit herstructureringsfondsen.

foto: pixabay.com

Volgens het laatste rapport van de Japan Times zijn er 8 miljoen lege huizen in Japan, waarvan een kwart niet te koop of te huur is. In Tokio, bijvoorbeeld, zijn van de tien huizen, er meer dan één onbewoond; een zeer hoog percentage, dat de situatie in andere steden zoals New York en Londen ver overtreft.

Een deel van het probleem komt voort uit de hoge kosten van het onderhoud van huizen, zodat degenen die ze erven de kosten niet kunnen dragen; waardoor ze uiteindelijk worden achtergelaten, vol met stof en vegetatie. Bovendien onthullen de nieuwste statistieken dat de Japanse bevolking steeds langer wacht om een eigen gezin te stichten, waardoor het aan urgentie ontbreekt om een woning te zoeken.

Advertisement
foto: maxpixel.net

Er is nog een andere factor waarom sommige huizen leeg blijven; bijgeloof, dat diep gevoeld wordt in Japan. Als een huis in staat wordt geacht om pech te brengen, omdat er misschien onaangename gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, weigeren mensen om er naar binnen te gaan.

Aan dit laatste punt is weinig te doen, maar het idee om de huizenprijzen te verlagen - waardoor ze in sommige gevallen gratis zijn - lijkt een effectieve oplossing voor het probleem van lege huizen.

Overweeg je om een huis te zoeken in Japan? Hier is de site waar je alle huizen kunt bekijken die onderdeel zijn geworden van het project.

Zelfs in ons land zijn er huizen, waarvan sommige ook van grote waarde, die volledig verlaten zijn, alleen omdat de belastingen op de huizen voor velen te hoog zijn: zou zo'n voorziening niet nuttig zijn?

Tags: JapanHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt