12 "gewone" dingen die we doen kunnen in sommige landen een gevangenisstraf opleveren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 "gewone" dingen die we doen kunnen…
Dit zijn de 5 irritantste dingen die mensen zonder kinderen kunnen zeggen tegen ouders 12 dingen die erop kunnen wijzen dat we een persoon met een goed gevoel van eigenwaarde voor ons hebben

12 "gewone" dingen die we doen kunnen in sommige landen een gevangenisstraf opleveren

Door Skip Tromp de Haas
1.068
Advertisement

Elk land heeft zijn gebruiken en cultuur en deze aspecten zijn ook van invloed op wetten, waar we, hoe gek we ze ook mogen vinden, ons wel aan moeten houden als we er te gast zijn. In sommige landen kom je al in de gevangenis terecht als je dingen doet die je normaal gewend bent om te doen. Het is daarom altijd verstandig om je vooraf te informeren over de dingen die niet mogen op de plek waar je op het punt staat om naartoe te gaan. Deze dingen die we zo op zullen noemen mag je dus in deze 7 landen nóóit doen.

1. Saoedi-Arabië

Dit land is beroemd om de strenge wetten waar burgers en toeristen naar moeten leven. Mocht het ooit door je hoofd zijn gegaan om naar Saoedi-Arabië te gaan en op te willen vallen door te dansen op een manier die ook wel bekend is als de Dab Dance, dan is dat misschien geen goed idee. Het is namelijk verboden om te "dabben" omdat dit volgens de autoriteiten een duidelijke verwijzing is naar het gebruik van illegale drugs. Een bekende Saoedi-Arabische zanger is gearresteerd nadat hij zo gedanst had op deze manier! 

foto: Pxhere

Let ook op de periode waarin de Ramadan valt, want iedereen die gedurende die tijd wordt betrapt op het eten of drinken in het openbaar wordt direct gearresteerd!

Advertisement

2. Amerika

In de stad Fort Lauderdale in Florida Amerika is het verboden om op straat daklozen eten aan te bieden. Je kan hen alleen helpen in daklozenopvangcentra en nadat je een officiële vergunning hebt gekregen van de plaatselijke autoriteiten. De wet is gelijk voor iedereen en de gearresteerde 90-jarige kok en twee priesters die hulpbehoevende mensen hebben geholpen in een park kunnen daar over mee praten!

foto: Pixabay

In het stadje Lackland (ook in Florida) is een wet van kracht geworden uit 1944 die het mensen verbiedt om waar dan ook in het openbaar, te spugen.

3. Thailand

Het is in dit land heel makkelijk om de regels te overtreden als je gewoon al een dagje aan zee doorbrengt! Het is namelijk op stranden verboden om schelpen en koraal te verzamelen en er staat een gevangenisstraf op. Je kunt ze zelfs niet kopen. Iedereen die dit wel doet is illegaal bezig.

Advertisement
foto: Pexels

Een wet uit 1935 verbiedt het om meer dan 120 kaarten in het bezit te hebben, m.a.w. meer dan twee stapels speelkaarten. Als je niet opgepakt wilt worden voor deelname aan gokspellen, neem dan geen speelkaarten mee het strand op!

Vissen in de koraalrifbarrière te eten geven is ten strengste verboden en staat hier een gevangenisstraf van 1 jaar op.

Advertisement

4. Australië

foto: Pixabay

In dit land is het maar beter om niet te schelden, zelfs niet voor de grap! In de staten Queensland en Victoria is het verboden om te schelden in het openbaar. Er staat een straf op van 6 maanden.

5. Singapore

Verbinding maken met een wifi-netwerk zonder de eigenaar daarvan in te lichten, ook als dit een openbaar netwerk betreft, kan als een aanval van hackers worden beschouwd en is volgens plaatselijke wetten strafbaar met 3 jaar opsluiting in de gevangenis.

Advertisement

6. Japan

Niet alle medicijnen zijn toegestaan in Japan, zelfs vele middeltjes die gewoonlijk gebruikt worden voor griep en bij koorts kunnen mogelijk verboden zijn. Je doet er goed aan om voordat je op reis gaat de lijst met verboden stoffen te controleren. 

Het is beter om in Japan altijd je identiteitsbewijs bij je te hebben als je op pad gaat! Het niet bij je hebben van je paspoort wordt beschouwd als een strafbaar feit. Mocht de politie je aanhouden dan kunnen zij je tot 23 dagen opsluiten.

7. Dubai

Iedereen die landt in de Verenigde Arabische Emiraten wordt streng en zorgvuldig gecontroleerd, en heeft dit vaak arrestaties tot gevolg. Een Zwitser kan er over meepraten. Hij werd gearresteerd omdat hij te rommelig was en omdat hij papaverzaadjes op z'n kleren had. Die waren daar terecht gekomen nadat hij een stukje gebak had gegeten op het Londense vliegveld Heathrow.

Ooit zelf te maken gehad met aparte wetten van een ander land? Laat het weten in de opmerkingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt