Een derde van de auto's die in 2018 in Noorwegen werden verkocht, was elektrisch - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een derde van de auto's die in 2018…
Een van de beroemdste hedendaagse psychologen geeft ons 22 tips om meteen ons bestaan te verbeteren Daarom riskeren vissers elke dag hun leven om kostbare zeekomkommers te vangen

Een derde van de auto's die in 2018 in Noorwegen werden verkocht, was elektrisch

Door Janine
725
Advertisement

In 2018 bereikte Noorwegen een zeer belangrijke mijlpaal in zijn missie om zijn impact op het milieu te verminderen: 31,2% van de nieuw aangekochte auto's is gebaseerd op een volledig elektrische technologie, zonder enige bijdrage van fossiele brandstoffen.

Het resultaat is een wereldrecord: IJsland komt op de tweede plaats met "slechts" 12%, terwijl China en de Verenigde Staten respectievelijk 2,2% en 1,2% elektrische auto's hebben verkocht. Slechts een jaar eerder was de Noorse verkoop blijven steken op 21%, en dit toont aan hoe in een enkel jaar het "agressieve" beleid van een overheid een aanzienlijke impact kan hebben op de gewoonten van de consument.

De grootste uitdaging voor Noorwegen - die voor 2015 alle auto's met interne verbrandingsmotor had willen elimineren - is het probleem van het opladen. De mogelijkheid om thuis de batterij op te laden is beperkt tot degenen die een garage hebben, wat niet zo gebruikelijk is. Om dit "detail" op te lossen, biedt de overheid al enorme belastingvoordelen voor degenen die besluiten om elektrische technologie te omarmen, naast gratis en steeds wijdverspreidere laadstations. Allemaal maatregelen die volgens de verkooptrend hun effect lijken te hebben.

Zonder het enthousiasme te willen temperen, moeten we echter de impact van dit doel op wereldniveau voor de goede orde melden. In 2018 werden in Noorwegen 148.000 auto's verkocht, terwijl 1,4 miljoen auto's alleen al in de maand november in de Verenigde Staten werden geregistreerd. Dit, zonder afbreuk te doen aan het geweldige resultaat van de Noren, doet ons beseffen hoe belangrijk het is dat de grote mogendheden van de Aarde ook in deze richting handelen.

Tags: Auto'sGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt