Het geheime graf van Cleopatra zou eindelijk zijn geïdentificeerd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het geheime graf van Cleopatra zou eindelijk…
Januari is de maand van De 13 meest futuristische wolkenkrabbers die de mens ooit heeft gemaakt

Het geheime graf van Cleopatra zou eindelijk zijn geïdentificeerd

Door Janine
6.300
Advertisement

Het graf van Cleopatra is een van de meest gewilde historische vondsten. Niemand weet waar de beroemdste koningin uit de geschiedenis begraven ligt. Zahi Hawass, erkend als een van de toonaangevende experts op het gebied van Egyptische oudheden, zei dat hij er heel dicht bij is, in die zin dat haar identificatie heel dichtbij zou zijn.

Volgens de geleerde is Cleopatra samen met Marcus Antonius, haar grote liefde begraven: beide zouden begraven zijn op een verborgen plaats, om te voorkomen dat iemand hen scheidt.

De plaats blijft op dit moment nog geheim: op zoek naar de schatten van het oude Egypte zijn er niet alleen geleerden, maar ook veel profaners die al in het verleden onherroepelijke vondsten en graven hebben geplunderd of beschadigd.

Zahi Hawass liet een onthutsende verklaring achter op een universitaire conferentie: "Ik denk dat ik haar echt heb geïndividueerd. Ik heb hoge verwachtingen om haar snel te vinden", zei hij over het graf van de "koningin der koningen".

Behalve die van Cleopatra, is de Egyptoloog ook op zoek naar het graf van Alexander de Grote, ook onbekend: volgens hem zouden er echter nog steeds te weinig elementen zijn om over een onderzoekslocatie te speculeren.

De laatste jaren van onderzoek in de Egyptische archeologische opgravingen hebben hoe dan ook geleid tot uitzonderlijke prestaties: dit dankzij de zeer moderne gebruikte technologieën, die bijvoorbeeld hebben geleid tot de ontdekking van geheime tunnels en onontdekte ruimtes van de piramide van Cheops.

Ook over de Farao van Tutankhamon is andere waardevolle informatie verkregen: wat de dood van de koning betreft, zouden de schedelbreuken op de mummie doen denken aan een niet-toevallige dood, maar de expert Hawass blijft beweren dat hij is gestorven aan malaria.

Kortom, uit het Oude Egypte komen meer positieve berichten: elke dag weten we meer over deze buitengewone bevolking, een schatkamer van onopgeloste geheimen. Het blijft alleen de vraag of de fascinatie voor sommige mysteries, zoals de begraafplaats van Cleopatra, gevoed wordt door hun geheimhouding, of dat ze ooit onthuld zullen worden aan de wereld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt