Er zit een dier verstopt in deze afbeelding, en om hem te zien moet je met je hoofd schudden

Janine image
door Janine

28 Januari 2019

Er zit een dier verstopt in deze afbeelding, en om hem te zien moet je met je hoofd schudden
Advertisement

Een nieuwe optische illusie is op internet viral gegaan, maar het is geen banale puzzel: er is in feite een inspanning van de persoon die de afbeelding waarneemt nodig. Een paar dagen geleden publiceerde Dr. Michelle Dickinson, ingenieur in de nanotechnologie, de illusie op Twitter en vroeg haar volgers om met "hun hoofd te schudden" om het figuur te ontdekken dat verschuilt achter de zwart-witte lijnen...

Advertisement

Schud je hoofd en probeer tussen de lijnen te kijken. Wat zie je?

Als je er zonder hoofdpijn in bent geslaagd, gefeliciteerd, het is inderdaad een kat. Als je er aan de andere kant nog niet in bent geslaagd en je wilt voorkomen dat je de aandacht trekt van degenen om je heen, zijn er andere methoden om te slagen in de onderneming. Je kunt bijvoorbeeld proberen het beeld op het scherm heen en weer te bewegen, op deze manier simuleer je de beweging van het hoofd.

Als het nog niet is gelukt, is een andere methode het beeld vanuit verschillende hoeken te bekijken, en als dit ook niet werkt, loop dan iets van het scherm af of verklein de afbeelding. Als je naar een heel kleine versie van de illusie kijkt, zou de kat er gemakkelijk "uit moeten springen".

Advertisement