Door je smartphone voor het onderste deel van de lens te plaatsen, kun je "sprookjesachtige" foto's maken - Curioctopus.nl
x
Door je smartphone voor het onderste…
Zijn je kinderen slachtoffer van pesten? Zo kom je hier achter en hoe je tijdig in kan grijpen 9 bijzondere feiten over de aarde die ze je op school niet hebben geleerd

Door je smartphone voor het onderste deel van de lens te plaatsen, kun je "sprookjesachtige" foto's maken

14 Juni 2018 • Door Skip
16.941
Advertisement

We maken en delen vandaag allemaal foto's. Maar mooie foto's maken is een ander verhaal. Buiten de filters van speciale applicaties beheersen weinigen de technieken van het foto's maken en van postproductie die het verschil maken tussen zo maar een foto en het werk van een professional. En het is juist een beroeps, Mathias Fast, fotograaf van bruiloften die bij puur toeval een hele simpele methode heeft gevonden om zijn eigen foto's radicaal anders te maken. We laten je meteen de resultaten zien.

De foto's die Mathias Fast kan maken lijken wel uit een sprookje te komen,

foto: Mathias Fast

Kijk naar de foto hierboven. Zou je ons ooit geloven als we je zouden zeggen dat dit niet was aangepast met programma's als Photoshop? Helemaal geen nabewerking, niets noppes?

Het geheim is veel ambachtelijker van aarde dan je zou denken. Mathias Fast was ooit eens foto's aan het maken van een bruiloftspaar ergens binnen en was het hem niet opgevallen dat de smartphone van de bruid op tafel lag, precies voor zijn lens. Het gespiegelde oppervlak zorgde voor het door de fotograaf bewust gecreërde effect dat je hierboven terugziet.

Om dezelfde droomresultaten te krijgen zet je gewoon je telefoon tegen de onderkant van je objectief aan zoals je ziet op de afbeelding.

foto: Mathias Fast

Het spelen met licht van de spiegel maakt dat de wereld beneden over zal lopen in de wereld boven, waardoor hetgeen wat je fotografeert in een realiteit terechtkomt die stilstaat. 

Advertisement

Je kunt ook proberen om je telefoon licht te hellen om andere effecten te krijgen.

foto: Mathias Fast

Uitproberen is de sleutel tot creativiteit en zoals ook Mathias zegt: "Wanneer ik aan het werk ben kijk ik altijd om me heen en ben ik op zoek naar oppervlakken die ook maar een beetje reflecteren die ik kan gebruiken om de onderwerpen in te kaderen. Gelakte meubels, ramen, noem het maar. Oot heb ik een mijn horloge gebruikt voor leuke lichteffecten op de foto."

Het zijn dus niet alleen smartphones, maar allerlei voorwerpen die het licht op een ongebruikelijke manier reflecteren en kan dit je helpen om een ongewone foto te maken.

foto: Mathias Fast

De smartphonetruc is het simpelste en heel direct, maar het leert je wel hoe professionals denken als zij een foto maken als zij de realiteit vastleggen en spelen met licht.

foto: Mathias Fast
Advertisement

Hier een aantal van zijn foto's met zijn bijzondere techniek.

foto: Mathias Fast
foto: Mathias Fast
Advertisement
foto: Mathias Fast
foto: Mathias Fast
Advertisement
foto: Mathias Fast
foto: Mathias Fast
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt