Maak een kapotte rits weer in orde met een vork en gooi kleding met dit probleem niet meer weg

door Skip

11 September 2023

Maak een kapotte rits weer in orde met een vork en gooi kleding met dit probleem niet meer weg
Advertisement

Een ritssluiting is toch een geweldige uitvinding. Allerlei soorten kleding makkelijk openen en dichtdoen, het kan met een ritssluiting. Denk aan onder meer broeken jassen en ook schoenen en handschoenen. Het houdt hier nog niet op met z'n veelzijdigheid want hij wordt ook nog gebruikt in tassen en vele andere accessoires en voorwerpen. Al met al echt een geweldige vondst maar tegelijkertijd heel kwetsbaar.

Advertisement

Wat moet je doen als de rits vast komt te zitten?

Wat moet je doen als de rits vast komt te zitten?

Oto Zapletal/WIkimedia Commons

Het gebeurt zeker niet elke dag, maar wat wel vaak gebeurt is dat de rits precies op het moment dat het echt niet uitkomt uit zijn baan schiet. Wat doe je dan in dit soort situaties? Je legt je erbij neer, je trekt iets anders aan en je wacht totdat je het kledingstuk of de rits weg kan brengen om het te laten repareren. Maar er is nog een alternatief, een manier om een kapotte rits te repareren in je eentje, met een vork.

Advertisement
Pexels

Pexels

Ja dat heb je goed begrepen, je hebt een doodsimpel stuk bestek nodig om de situatie te verhelpen zodat je weer ongestoord verder kan gaan met je plannen en heb je je niet tegen laten houden door tegenslagen onderweg. Misschien vraag je je nu wel af: "hoe kan je een kapotte rits nou repareren met een vork?" Als het systeem je eenmaal helder is dan snap je het idee ook en dan is het simpel en effectief. We weten niet wie dit als eerste bedacht heeft, maar feit is, dat degene wie het ook was echt een schouderklopje verdient. Vandaag delen wij met jou dit magische en hele handige trucje.

De truc met de vork

De truc met de vork

Curioctopus

Het eerste wat je nodig hebt, en inmiddels wel zult weten is een vork uit de keuken. Iets anders wat ook belangrijk om bij de hand te hebben is een nieuwe ritstrekker, de oude is ook goed, zolang hij maar werkt. Neem de ritstrekker en zet deze op de vork op de twee pinnetjes in het midden. De vork heeft een kromming en de bovenkant van de ritssluiting moet op een lijn zitten met deze kromming. Om de kapotte rits te repareren pak je de kleding waar de rits in moet en laat je de rits-tandjes voorzichtig door de ritstrekker lopen. Als de twee kanten er eenmaal inzitten ga je duwen met de vork en klaar is kees. Dit is echt een hele makkelijke handeling om te verrichten. 

Door deze truc hoef je op dat moment dat het gebeurt niet naar een kleermaker en kom je niet voor schut te staan wanneer het om een rits gaat die specifieke plekken van een kledingstuk moet afsluiten. Aan een vorkje komen is bovendien makkelijker dan je denkt. Iedereen heeft er een, en als je op pad bent kan je in een restaurant of een bar er een vragen. Als je ritsproblemen blijft houden kan je je beter wenden tot een vakman die hem dan voor je kan repareren of vervangen.

Dat je deze vorktruc kent is toch wel fijn als de nood aan de man is en je kleding kan  blijven gebruiken die je anders niet meer kon dragen.

Advertisement