Arnold Schwarzenegger deelt zijn methode voor spiermassa kweken en vet verbranden

door Skip

11 September 2023

Arnold Schwarzenegger deelt zijn methode voor spiermassa kweken en vet verbranden
Advertisement

Vele jaren geleden toen je voorbeelden van wat mannelijkheid en vrouwelijkheid was alleen nog maar via films, tv en de modewereld meekreeg was het groepje toeschouwers dat geïnteresseerd was in fitnessfanaten zo klein dat het bijna een niche vormde. Nu struikel je bijna over video's en content waarin vrouwen en mannen zijn te zien die met hun gespierde lijven interessante poses aannemen en bewondering oogsten en jaloezie opwekken bij mensen.

In de meeste gevallen zijn die behaalde resultaten, die worden verkocht als zijnde echt, gekunsteld en kundig gefotoshopt. Ondanks dat men dit weet, heerst er nog steeds de drang om op hen te willen lijken, sterker nog dat neemt zelfs toe. Wie anders dan Arnold Schwarzenegger, autoriteit op zijn gebied, kan nu beter tips geven over spiermassa opbouwen en vet verbranden?

via Men's Health

Advertisement

Schwarzeneggers geheimen voor een puntgaaf lichaam

Schwarzeneggers geheimen voor een puntgaaf lichaam

Harry Chase, Los Angeles Times/Wikimedia Commons

De "Oostenrijkse eik" is al meer dan 40 jaar een actiefilmlegende. Hij speelde in ongeveer 50 succesvolle films, was zevenvoudig Mister Olympia en voormalig gouverneur California. "Schwarzy" staat samen met zijn collega en vriend Sylvester Stallone nog steeds aan de top. Hij produceert en acteert in tv-series, neemt films op en houdt zichzelf in vorm ondanks dat hij van 1947 is. Een van zijn laatste projecten is de app Pump Club. Hier deelt hij met gebruikers/volgers zijn geheimen waardoor je fysiek je beste vorm kan bereiken. Hij weet heel goed hoe je spiermassa moet kweken en tegelijkertijd vet te verbranden.

Advertisement

Schwarzenegger verfijnt zijn onfeilbare methode

Schwarzenegger verfijnt zijn onfeilbare methode

Gage Skidmore/Flickr

De Schwarzeneggermethode is eigenlijk een non-methode en heeft een redelijk intuïtief proces. Vergeleken met klassieke eetschema's volgt geweldige Arnold een meer spontaan, systeem en is minder rigide wat betreft calorieën tellen. Hij zegt dat ieder persoon weet waarvan en van hoeveel hij dikker wordt, dit met uitzondering natuurlijk van individuele gevallen en voor hen met specifieke aandoeningen. Alles afwegen wat je eet, porties afmeten en calorieën tellen heeft geen enkele zin.

Het geheim is een mix van balans zoeken, matigen en met gezond verstand nadenken. Dit is in wezen wat je moet doen om spieren te krijgen en af te vallen. Geen enkel dieet kan je je voor altijd aan houden. Het doel van de adviezen van Conan de Barbaar is niet om een tijdelijke mijlpaal te bereiken maar mensen leren hoe zij gezonder en fijner kunnen leven.

Arnolds adviezen

Arnolds adviezen

pixabay

Voor een mooi lichaam moet je volgens Schwarzenegger met een aantal dingen rekening houden. Dit zijn z'n adviezen:

  • Je niet blindstaren op calorieën tellen, 't is nergens goed voor om precies uit te tellen hoeveel calorieën je hebt binnengekregen.
  • Betere keuzes maken wat betreft voeding, of beter gezegd begrijpen wat goed is voor je lichaam en je spieren.
  • Om af te vallen en spiermassa te kweken moet je je gewoon focussen op het type training dat je volgt, kijken hoe het gaat met de prestaties en letten op het herstel en moet je vooral een dieet hebben dat rijk is aan proteïne. Van heel erg groot belang is dat je prioriteit moet geven aan slaapkwaliteit.
  • Een van de belangrijkste aspecten is dat je je eigen lichaam kent, want alleen zo kan je aan eetgewoontes gaan werken die je je hele leven vol kan houden.

Ga jij de adviezen van Arnold Schwarzenegger opvolgen?

Advertisement