Tanden verliezen, in het niets vallen, in pyjama op kantoor verschijnen: dit is de betekenis van de meest terugkerende dromen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tanden verliezen, in het niets vallen,…
Als je denkt dat katten asociaal zijn, dan ben je dat waarschijnlijk zelf: dat zegt de wetenschap 11 dingen die een functie hebben, ook al zijn velen van ons zich er niet van bewust

Tanden verliezen, in het niets vallen, in pyjama op kantoor verschijnen: dit is de betekenis van de meest terugkerende dromen

Door Janine
1.609
Advertisement

De wetenschap en esoterie zijn het erover eens dat dromen onze huidige gemoedstoestand weerspiegelen; door herinneringen en voorouderlijke instincten probeert ons onderbewustzijn iets belangrijks te communiceren door middel van levendige visies en sensaties.

Er zijn dromen die de meeste mensen gemeen hebben: ieder van ons is gewend te dromen over een aantal "universele" situaties, zoals het verliezen van onze tanden, in het niets vallen of niet kunnen praten. Wat betekenen deze dromen? Waarom dromen zoveel mensen dit?

foto: pixabay.com

IN HET NIETS VALLEN

Als we dromen over vallen, betekent dit dat we bang zijn om de controle te verliezen: een droom zoals die zich kan voordoen op een moment dat er angst is vanwege de situatie op het werk, in een relatie of op enig ander gebied.

Wanneer de sensatie van vallen in de leegte zich manifesteert kort na het inslapen heeft het een andere verklaring: voor veel wetenschappers is het een automatische reactie van het lichaam om wakker te worden, omdat de vertraging van de hartslag, de lage bloeddruk en de verlaging van de alarmdrempel worden gezien als waarschuwingssignalen.

TE LAAT ZIJN

Als je droomt dat je achter een trein of een bus rent die moet leiden tot een belangrijke ontmoeting, dan ben je bang om iets heel belangrijks van je leven te verliezen. Het onderbewustzijn kan de behoefte suggereren om langzamer aan te doen, om meer tijd te besteden aan dingen die niet een tweede keer kunnen worden herhaald - zoals de kinderjaren.

IN VERLEGENHEID TIJDENS EEN PUBLIEKE TOESPRAAK

Dromen van het vergeten van de woorden van een toespraak of onvoorbereid zijn voor een examen gebeurt vaak bij jongeren en kinderen die naar school gaan, maar ook bij mensen die al heel lang van school zijn. De betekenis van dit soort dromen kan worden gevonden in iets bijzonder stressvols dat gebeurde voordat je in slaap viel of in iets dat angst en zorgen veroorzaakt gedurende een langere tijd.

HET SLACHTOFFER WORDEN VAN EEN CATASTROFISCHE GEBEURTENIS

De neerstorting van een vliegtuig, een verwoestende explosie of een hevige aardbeving: er zijn verschillende catastrofale gebeurtenissen die in dromen verschijnen en angst veroorzaken. De reden waarom je deze dromen ervaart, komt doordat je je kwetsbaar voelt in de omgeving waarin je leeft.

Advertisement

JE OP EEN VREEMDE MANIER KLEDEN

Je hebt er misschien van gedroomd om op kantoor aan te komen met slippers of op school in een pyjama... Of helemaal naakt! Dromen over ongepaste kleding is een zeer frequente droom die voorkomt bij mensen die een moment van onzekerheid ervaren: het kan zijn omdat je een nieuwe baan hebt of omdat je iemand hebt ontmoet waar je interesse in hebt. In deze situaties is het normaal om je bijzonder onzeker te voelen en bang te zijn dat anderen jouw zwakheden kunnen gebruiken. Daarom is het heel gewoon om een ​​dergelijke droom te hebben.

SENSATIES VAN VERLAMMING OF JE STEM VERLIEZEN

Middenin een droom verlamt het brein vaak opzettelijk het lichaam, om te voorkomen dat de bewegingen die in de slaap worden ervaren, worden gereproduceerd in de realiteit - rennen, slaan of schoppen... In de dimensie van de droom resulteert verlamming in een visie waarin men verlamd of geen stem heeft in een gevaarlijke situatie. Veel mensen zijn het erover eens dat deze droom een van de engste is.

foto: pixabay.com

VERLIEZEN VAN DE TANDEN

Voor het onderbewustzijn vertegenwoordigen de tanden een wapen: deze verliezen zou betekenen dat ze ontwapend zijn en geen mogelijkheid hebben zich te verdedigen. Dit soort dromen verschijnt wanneer er een echte ervaring is geweest waarin men het gevoel heeft weerloos te zijn of wanneer men bang is dat te zijn. Sommige experts verbinden de nachtmerrie om tanden te verliezen met de echte behoefte om een ​​uitlaaatklep te vinden voor de opgekropte woede: het knarsen van de tanden is in feite het onwillekeurige antwoord op een gevoel van onderdrukte woede.

GEVOLGD WORDEN

Volgens deskundigen zijn de mensen of entiteiten die ons achtervolgen in onze slaap niets anders dan de conflicten die we in het echte leven niet willen aangaan. Om de identiteit van het gevreesde conflict te achterhalen, moeten we de figuur analyseren die ons in onze slaap achtervolgt, proberen te identificeren wat er met die persoon is verbonden - als het bijvoorbeeld de werkgever is zou er een onopgeloste kwestie op kantoor kunnen zijn.

 Heb jij ook zulke dromen? Welke droom keert regelmatig terug? En wat maakt je het meest bang?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt