Diabetes: onderzoekers ontdekken dat lupinen in staat zijn het glucosegehalte in het bloed te reguleren

Janine image
door Janine

01 Februari 2019

Diabetes: onderzoekers ontdekken dat lupinen in staat zijn het glucosegehalte in het bloed te reguleren
Advertisement

Als tot voor kort lupinen werden beschouwd als een secundaire peulvrucht in vergelijking met de meest voorkomende soorten die op de markt zijn, zijn ze door de afname van de consumptie van vlees en de verspreiding van veganistische en vegetarische diëten het dagelijkse voedingspatroon van veel mensen geworden. Het eiwitgehalte van dit voedsel maakt het waardevol om een dieet compleet te maken: het is geen toeval dat het vandaag de dag vaak in de winkel wordt aangetroffen in de vorm van smakelijke vleeswaren.

Maar onderzoekers van de Universiteit van Curtin hebben een andere belangrijke eigenschap van deze peulvrucht gevonden die te maken heeft met glucosewaarden in het bloed.

via researchgate.net

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

Om de experimenten uit te voeren, reduceerden de onderzoekers eerst de zaden van lupinen tot poeder, waardoor een extract werd verkregen dat in contact werd gebracht met het bloed. Uit de uitgevoerde tests lijkt het erop dat dit product de productie van insulinecellen kan stimuleren, zoals farmacologische therapieën doen. Er werd ook onthuld dat het extract, voorafgaand aan de maaltijd samen met yoghurt, werkt als een regulator van glucosewaarden. Dankzij een eiwit, de gamma-conglutine, kan lupine-extract de glucosepiek verzwakken die direct na de maaltijd in het bloed optreedt, die zeer gevaarlijk kan zijn, vooral voor diegenen die in een vergevorderd stadium van diabetes lijden.

De onderzoekers zeiden enthousiast te zijn over de behaalde resultaten en ze denken om binnen een paar jaar een ​​proeffase rechtstreeks op menselijke patiënten te starten. Een experiment dat ertoe kan leiden dat lupinen, die tot voor kort werden beschouwd als peulvruchten uit de B-serie, een fundamentele hulp voor ons dieet en onze gezondheid zijn.

Advertisement
Pexels

Pexels

Advertisement