Een 3-jarig kind was 2 dagen verdwaald in een bos: hij beweert dat een beer zijn leven gered heeft - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 3-jarig kind was 2 dagen verdwaald…
De prijs van schoonheid: volgens sommige historici stierf Elizabeth I vanwege de bijzondere make-up die ze droeg 10

Een 3-jarig kind was 2 dagen verdwaald in een bos: hij beweert dat een beer zijn leven gered heeft

Door Janine
3.139
Advertisement

Tijdens een dagje uit met familie in een bos bestaat het risico dat kinderen verdwalen, misschien in de ban van één of ander spel. Dat is precies wat er gebeurde met de familie Hathaway, die de kleine Casey twee dagen kwijt was in een bosrijke omgeving van North Carolina (Verenigde Staten).

Na 48 uur ononderbroken te hebben gezocht vonden de agenten de jongen in een goede conditie, ondanks de koude temperaturen in het gebied. Gevraagd naar wat hij in de tussentijd had gedaan om te overleven, antwoordde het kind "mijn vriend de beer was de hele tijd bij mij".

foto: pixabay.com

In North Carolina bevinden zich duizenden zwarte beren, een kleinere soort dan de bruine en witte beer, met een typisch donkere vacht.

Het kind werd gevonden na een melding van de aanwezigheid van een menselijke stem, vergelijkbaar met dat van een kind. Het was de sheriff van het gebied die het kind identificeerde dat, ondanks de koude temperaturen in het gebied, een goede gezondheid vertoonde - alleen zichtbaar slaperig en moe.

"Hij zei dat een beer hem de hele tijd gezelschap had gehouden", zei de sheriff, de eerste die na de verdwijning met het kind sprak. De agent heeft ook wat meer informatie verstrekt waardoor het nieuws verrassend waar lijkt te zijn: Amerikaanse zwarte beren voeden zich met bessen, gedroogde vruchten en kleine dieren. Ze zijn bang voor mensen en aanvallen zijn altijd zeer zeldzaam geweest.

Het gaat nu goed met Casey en na deze nare ervaring blijven slechts veel vragen over: wat is waar van wat het kind heeft verteld? De mogelijkheid uitsluitend dat een beer voor hem gezorgd heeft, hoe hield hij zich 48 uur warm? Misschien geven volwassenen in deze gevallen ook de voorkeur aan fantasie in plaats van de waarheid.

Tags: DierenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt