In Denemarken werden de "golf" -appartementen ingehuldigd: ze respecteren het landschap en de culturele identiteit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Denemarken werden de "golf" -appartementen…
Het is pas 60 jaar geleden dat men in Europa menselijke dierentuinen kon bezoeken Vanwege het smeltende ijs is in Canada een stuk land na 40 duizend jaar aan het licht gekomen

In Denemarken werden de "golf" -appartementen ingehuldigd: ze respecteren het landschap en de culturele identiteit

Door Janine
1.151
Advertisement

Eindelijk is voltooid dat wat voor veel liefhebbers van architectuur het meest innovatieve woningbouwproject van de laatste tijd is. We hebben het over het complex van huizen genaamd The Wave, gekenmerkt door een zachte "golf" -structuur, waarin prestigieuze appartementen zijn geplaatst. Het bevindt zich in Denemarken, in de stad Vejle, en is een voorbeeld van hoe zelfs een groot gebouw harmonieus in het natuurlijke landschap kan passen en de lokale identiteit kan respecteren.

Het project begon in 2006, maar de economische crisis van 2008 heeft het werk bijna 12 jaar lang opgehouden.

foto: jacob due

Lang voordat het voltooid was, ontving het project echter verschillende prijzen voor de innovatieve architectuur.

foto: jacob due
Advertisement

Het project is afkomstig van de Deense studio Henning Larsen Architects, dezelfde die verantwoordelijk was voor de bouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken of het meest beroemde operagebouw van Kopenhagen.

foto: jacob due

Het is een complex van residentiële appartementen, gerangschikt in 5 golven die de naam geven aan het hele project - The Wave.

foto: jacob due

Overdag worden de lichte kleuren van de constructie weerspiegeld in het water dat door de fjorden dringt, terwijl 's nachts het profiel van de huizen lijkt op dat van de bergen.

foto: jacob due
Advertisement

De ontwerpers zeggen dat ze Vejle, de Deense stad waar de structuur zich bevindt, een idee wilden geven dat het omringende landschap zou kunnen weerspiegelen, evenals de lokale identiteit.

foto: jacob due

Al te vaak zijn we gewend aan het idee dat "hedendaags" betekent dat alles in tegenstelling is tot wat het omringt: projecten als deze laten echter zien dat hedendaagse architectuur een grote gevoeligheid kan hebben voor wat al bestaat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt