Morgan Freeman creëerde een paradijs voor de bijen op zijn ranch om hun dood te voorkomen

Janine image
door Janine

07 Februari 2019

Morgan Freeman creëerde een paradijs voor de bijen op zijn ranch om hun dood te voorkomen
Advertisement

Een van de symptomen, en tegelijkertijd de rampzalige gevolgen van milieuvervuiling, is de dood van bijen: deze kleine en ijverige insecten zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van honderden planten, die zuurstof aan 90% van onze planeet geven.

Helaas is de vervuiling die veroorzaakt wordt door onze consumptiepatronen, bijen aan het uitdunnen, omdat het hun habitat en voedselbronnen bedreigt.

Vele alarmbellen hebben in deze jaren geklonken om voor het fenomeen te waarschuwen; aan een van hen gaf Morgan Freeman gehoor, de beroemde Hollywood-acteur.

Advertisement
 Reamronaldreagan/wikimedia

Reamronaldreagan/wikimedia

Getroffen door de impact van vervuiling op de bijen, en vrezend voor hun lot - en voor dat van de planeet - wilde Morgan Freeman bijdragen aan een betere wereld door iets te doen om de bijen te redden.

In 2014 had hij het idee om een bijenparadijs te bouwen: het project voorzag aanvankelijk in 26 bijenkorven om op zijn ranch te worden geïnstalleerd, maar vandaag is het uitgebreid met een veel grotere hoeveelheid.

Om dit idee te realiseren, maakte Freeman gebruik van de hulp van een groep activisten, evenals een taskforce van tuinders: deze houden zich bezig met de verzorging van de bloemen en bomen van het paradijs, voornamelijk lavendelplanten, ongeveer 140 magnolia's en hectares aan klavers.

Een prachtig initiatief dat hoop biedt voor de goedheid en wijsheid van de mens, en waarvan we hopen dat het inspirerend zal zijn voor anderen.

Advertisement