10 dingen die alle kinderen moeten leren in de kindertijd, om als volwassenen gelukkiger te zijn

Janine image
door Janine

04 Februari 2019

10 dingen die alle kinderen moeten leren in de kindertijd, om als volwassenen gelukkiger te zijn
Advertisement

Heb je enig idee van de hoeveelheid aan informatie waaraan een kind in zijn eerste levensjaren wordt blootgesteld? En heb je een idee hoeveel van deze informatie wordt geleerd door het brein van het kind? Een heleboel. Hetzelfde werk dat een kind in de eerste twee levensjaren doet, zou een volwassene veel langer over doen.

Onder deze informatie en ervaringen die een kind voor de eerste keer ervaart, zouden vooral enkele niet mogen ontbreken: het leren van wat we hieronder hebben opgesomd, helpt die serene en zelfbewuste volwassene te vormen dat het kind geleidelijk aan zal worden.

Advertisement

1. Een tweede taal leren

1. Een tweede taal leren

pixabay.com

Wanneer kinderen meer dan één taal kennen, kunnen ze zich ook beter aanpassen aan veranderingen, een beter geheugen ontwikkelen en duidelijk betere taalvaardigheden. Zelfs vanuit het oogpunt van gezondheid kan een tweetalig kind baat hebben: volgens een studie verlaagt het spreken in twee talen het risico op het ontwikkelen van ziekten die verband houden met seniele dementie.

Advertisement

2. Een instrument bespelen

2. Een instrument bespelen

pixabay.com

Kindertijd is de beste periode van het leven om dichter bij muziek te komen. Het kind hoeft niet noodzakelijkerwijs een Beethoven of een Jimi Hendrix te worden, maar het feit van het kennen van een instrument - en het gebruiken ervan - geeft hem veel ideeën die hij kan gebruiken bij verschillende gelegenheden in het leven: het vermogen om te luisteren en emoties te communiceren worden bijvoorbeeld verkregen door het bespelen van een instrument.

3. Huishoudelijke klusjes doen

3. Huishoudelijke klusjes doen

Jenny Lee Silver/Flickr

In Japan is de schoonmaak van het huis en de persoonlijke verzorging een echt vak op school. Het hoort bij de traditionele vakken omdat kinderen, door te zorgen voor het netjes en schoon houden van de omgeving waar ze wonen, gestructureerde en georganiseerde mentale processen leren hebben.

4. Koken

4. Koken

pixabay.com

Verwacht geen vier-gangen maaltijd bereid door de kinderen, maar wel veel plezier: wanneer ouders kinderen toestaan ​​deel te nemen aan de bereiding van het eten, leren ze heel veel. Een studie merkte op dat kinderen die helpen bij het koken een betere relatie hebben met voedsel en minder snel junkfood zullen eten. Bovendien is het heel belangrijk om de ingrediënten goed te kennen, hun consistentie te observeren en met de smaak te experimenteren. Dit is een echt zintuigenfeest voor kinderen.

5. Met geld om leren gaan

5. Met geld om leren gaan

Poppy Thomas-Hill/Wikimedia

Volgens deskundigen moet de financiële opleiding al heel vroeg beginnen: het is absoluut niet raadzaam om kinderen te zeggen dat geld een beloning is - misschien zijn ze gewend om geld te ontvangen als een beloning om iets te doen - maar je moet ze leren begrijpen dat geld een instrument is. We moeten kinderen laten weten dat het niet genoeg is om geen geld uit te geven om te besparen, maar dat het ook verstandig moet worden besteed.

Advertisement

6. Een naam geven aan emoties

6. Een naam geven aan emoties

pixabay.com

Hoe communiceer je iets als je de naam niet eens weet? Het kind leren dat het belangrijk is in het leven om hun gevoelens te tonen, ze aan te duiden met een heel specifieke naam, is iets dat hen gedurende hun hele leven zal helpen. Bovendien mogen negatieve emoties niet worden veroordeeld: zelfs die moeten worden aanvaard en mee om worden gegaan, evenals positieve emoties.

7. Zwemmen

7. Zwemmen

maxpixel.net

Zwemmen is niet alleen een van de vele sporten die goed zijn voor de gezondheid van kinderen; weten hoe te zwemmen kan nuttig zijn in veel noodsituaties in het leven. Bovendien versterkt contact met water de spieren van kinderen zonder blessures op te lopen en verbetert het ook de coördinatie. Volgens experts is zwemmen ook een activiteit die goed is voor de hersenen, wat redeneren en zelfbeheersing stimuleert.

Advertisement

8. Dansen

8. Dansen

In aanwezigheid van een hyperactief kind het proberen rustig te houden, is ondoeltreffend en schadelijk: daarentegen is dansen een aanbevolen activiteit voor kinderen die hun energie kwijt moeten. Naast alle voordelen die het dansen met zich meebrengt, kun je emoties beter communiceren via het lichaam, het luisteren naar muziek en creativiteit.

9. Recyclen

9. Recyclen

U.S. Air Force photo by Rick Berry

Er is geen betere tijd om kinderen over belangrijke zaken zoals vervuiling te leren: volgens deskundigen is het niet goed om kinderen te verwijderen van wat als te "serieus" voor hen wordt beschouwd, je moet ze actueel houden op de juiste manier. Recyclen kan bijvoorbeeld als een spel of uitdaging beginnen en vervolgens een belangrijke activiteit worden voor civile en milieueducatie.

Advertisement

10. Oriëntering

10. Oriëntering

JESHOOTS.COM/Unsplash

Welke andere voordelen kun je hebben om te weten hoe je een kaart moet lezen, behalve om de weg naar huis te vinden op een onbekende plaats? Welnu, volgens deskundigen heeft het ontwikkelen van een goed gevoel voor oriëntatie te maken met het vermogen van het kind om beslissingen te nemen. Je bewust zijn van waar je bent en de weg die moet worden gevolgd om een bepaald punt te bereiken, helpt het kind om gemakkelijker beslissingen te nemen en op zichzelf te vertrouwen.

Advertisement