Mini-drones die in de palm van een hand passen: het gadget waarbij de soldaten tijdens operaties veilig zullen zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mini-drones die in de palm van een hand…
19 foto's over de veerkracht van de natuur, die ons hoop geven voor de toekomst van de planeet Een keerpunt wat betreft cannabis: eindelijk erkent de WHO de therapeutische eigenschappen ervan

Mini-drones die in de palm van een hand passen: het gadget waarbij de soldaten tijdens operaties veilig zullen zijn

588
Advertisement

We horen vaak dat steeds meer robots in de toekomst menselijke banen kunnen uitvoeren. Al geruime tijd proberen we deze zeer geavanceerde technologieën echter ook te gebruiken voor nobele zaken, zoals het redden van het leven van soldaten die in gevaar zijn in alle delen van de wereld.

Het Amerikaanse leger heeft besloten enorme sommen te investeren om alle militairen uit te rusten met kleine verkenningsdrones, die in zeer risicovolle situaties zouden kunnen worden gebruikt.

Het Amerikaanse leger heeft recent geïnvesteerd in nieuwe technologieën: het heeft zich met name gericht op verkennings-nanodrones, klein genoeg om in de zakken of in de palm van de hand te passen.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een order van ongeveer $39 miljoen aan FLYR Systems gegeven om zijn troepen uit te rusten met gloednieuwe Black Hornet-drones. Deze kleine luchtvaartuigen zijn uitgerust met superieure technologie en kunnen van pas komen bij toekomstige militaire reddingen of verkenningsoperaties.

Deze apparaten die eruitzien als kleine radiografisch bestuurde helikopters kunnen een gedetailleerd en nauwkeurig verslag van de situatie geven door middel van afbeeldingen met een hoge resolutie, op een afstand van bijna twee kilometer van de bestuurder.

Dankzij een autonomie van bijna een half uur kunnen de stille vlucht en het vermogen om bedreigingen te detecteren bovendien een langdurige dekking bieden aan de troepen tijdens gevechten en in gevaarlijke situaties.

In de toekomst zullen bijna alle pelotons deze gadget gebruiken die deskundigen als "levensreddend" beschouwen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt