Apple repareert zijn iPhone niet onder garantie: hij klaagt het bedrijf aan en vraagt ​​geld terug

Janine image
door Janine

30 Oktober 2021

Apple repareert zijn iPhone niet onder garantie: hij klaagt het bedrijf aan en vraagt ​​geld terug
Advertisement

Niet iedereen heeft een uitstekende relatie met technologie en dan bedoelen we ook min of meer grote tegenslagen die kunnen gebeuren als we een apparaat van de nieuwste generatie kopen. Een man die in de Verenigde Staten heeft besloten niemand minder dan Apple aan te klagen en de IT-gigant te vragen hem te compenseren voor het geld dat aan zijn gloednieuwe iPhone is uitgegeven, weet er alles van.

Een verzoek dat in het geheel niet werd gewaardeerd door Apple en dat naar alle waarschijnlijkheid voor de rechter zal belanden na talloze geschillen over een niet-reparatie onder garantie. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Middleeast in 24

Advertisement
ajay_suresh/Wikimedia - Not the actual photo

ajay_suresh/Wikimedia - Not the actual photo

$1.383,13: dit is het exacte bedrag waarvoor een klant van Apple San Francisco Apple heeft aangeklaagd voor het Superior Court van de Californische stad. Dit zijn de kosten van zijn iPhone 12, een telefoon die de fabrikant ondanks de garantie weigerde te repareren.

Theodore A. Kim, zo heet de man, vertelde over zijn perikelen met het bedrijf, wekte belangstelling en reacties op bij veel mensen en werd al snel bekend over de hele wereld. Het begon allemaal toen Kim in oktober 2020 de telefoon in kwestie kocht van een geautoriseerde Apple-verkoper in Vietnam. Onder de garantie tot oktober 2022 had de man nooit gedacht dat hij, voor een probleem aan de telefoon, in plaats daarvan geen gratis hulp van de computergigant zou hebben gekregen.

Advertisement
ajay_suresh/Flickr - Not the actual photo

ajay_suresh/Flickr - Not the actual photo

De smartphone was naar verluidt niet in staat om zijn Amerikaanse simkaart te lezen. Nadat hij contact had opgenomen met het productiebedrijf, kreeg hij te horen dat hij contact moest opnemen met de officiële assistentie. Op dat moment, na een paar dagen wachten, kwam het antwoord: "We zullen het niet onder garantie repareren omdat er mee is geknoeid", aldus de technici. Toen hem om meer uitleg werd gevraagd, reageerde het personeel van Apple niet en stuurde de telefoon vervolgens terug naar de klant, dit keer met de kapotte simkaarttrolley.

iphonedigital/Flickr

iphonedigital/Flickr

Klachten, meldingen en zelfs een e-mail die rechtstreeks naar de CEO van Apple Tim Cook werd gestuurd, volgden op wat er was gebeurd. De CEO van het bedrijf reageerde, zoals te verwachten was, niet op Theodore, die uiteindelijk juridische stappen ondernam. De klant is er immers van overtuigd, ook op basis van soortgelijke ervaringen van andere gebruikers, dat hij gelijk heeft en hoop kan hebben. Desondanks is het onmogelijk om het niet te zien als de klassieke strijd tussen David en Goliath, ook gezien het feit dat voor Apple de kwestie nu gesloten is.

Het enige dat overblijft is afwachten hoe het zal eindigen. Wat denk jij? Heeft hij er goed aan gedaan om zo te handelen, in het licht van wat er is gebeurd?

Advertisement