Moeder stuurt zoon het huis uit omdat hij homo is, opa verdedigt hem: “jij bent onnatuurlijk”

Janine image
door Janine

28 Oktober 2021

Moeder stuurt zoon het huis uit omdat hij homo is, opa verdedigt hem: “jij bent onnatuurlijk”
Advertisement

Soms is een extern advies nodig om een ​​bredere en objectievere visie te hebben op wat we doen. En als deze positie van een ouder en wijzer persoon komt, moeten we misschien echt gaan nadenken over de diepere betekenis ervan. Christine weet er alles van, de moeder die een betekenisvolle brief van haar vader kreeg, de grootvader van Chad, een homo die juist vanwege zijn sentimentele voorkeuren door een vrouw het huis werd uitgegooid.

Je leest het goed: de wetenschap dat haar zoon niet hetero was en dat hij een relatie had met een andere man, was voldoende voor deze moeder om haar een besluit te laten nemen dat als we het drastisch zouden omschrijven, dit een understatement zou zijn. De jongen zou tegen de religieuze voorschriften zijn ingegaan volgens welke ze hem zou hebben opgevoed en dus, hem afwijzend, wilde Christine niet langer dat hij bij zijn ouders zou wonen. De grootvader van de jongen had echter woorden voor zijn dochter die allesbehalve teder waren, en bekritiseerde haar hard, net zoals ze had gedaan met haar zoon.

via Huffpost

Advertisement
BillNyeYourMomAGuy/reddit

BillNyeYourMomAGuy/reddit

"Ik ben teleurgesteld in jou als dochter - begint Chad's grootvader te schrijven - Je hebt gelijk over het feit dat we een “schande in de familie” hebben, maar je hebt het mis over wie het is. Als je je hart vindt, bel ons dan". Woorden die niet veel ruimte laten voor sentimentaliteit, die van de oudere man, die besloot om een ​​duidelijk standpunt in te nemen tegen wat zijn dochter had gedaan en zijn kleinzoon te straffen vanwege zijn sentimentele keuzes.

Het kan moeilijk zijn om zoiets te geloven, vooral in een tijd waarin soortgelijke problemen een groter niveau van tolerantie en acceptatie hadden moeten bereiken dan in het verleden. Toch lijkt het niet altijd zo vanzelfsprekend dat mensen - ondanks het feit dat ze ouders zijn - er altijd in slagen om op een positieve manier te verwelkomen wat een kind besluit te doen in zijn privéleven.

Tot op het punt dat, zoals in het geval van Christine, de vrouw "een gruwel" is gaan definiëren dat haar zoon homo was. De woorden van zijn grootvader, geschreven in de brief die in korte tijd over het web ging, gaven haar een les die ze misschien niet zo snel zal vergeten. "De echte gruwel is dat je Chad het huis uit hebt gezet, alleen omdat hij heeft bekend dat hij homo is - schreef de man vervolgens - een ouder die zijn kind afwijst, is onnatuurlijk”.

Advertisement
JoshBerglund19/Flickr - Not the actual photo

JoshBerglund19/Flickr - Not the actual photo

"Je hebt ervoor gekozen om beledigend, bekrompen en zelfs achterlijk te zijn", luidt de berisping die de oude man aan zijn dochter opdraagt. Motivaties en meningen, die van hem, die hem ertoe brachten Christine op dezelfde manier te behandelen als zij haar zoon had behandeld. De man heeft in feite besloten om de relatie met haar te verbreken en ook persoonlijk voor Chad te zorgen.

Kortom: een op zijn zachtst gezegd duidelijk en gedefinieerd standpunt, dat de noodzaak benadrukt om iemands liefde te beschouwen voor wat het is, ongeacht de voorkeuren tussen mannen en vrouwen. Een les die iedereen van deze opa zou moeten leren, in de hoop dat dit soort episodes steeds minder frequent zullen voorkomen. Wat vind jij?

Advertisement