De Giardino dei Tarocchi, het prachtige Toscaanse park in balans tussen kunst en mysterie

Janine image
door Janine

11 Maart 2019

De Giardino dei Tarocchi, het prachtige Toscaanse park in balans tussen kunst en mysterie
Advertisement

In Midden-Italië, om precies te zijn in Toscane, vindt men een van de meest magische en bijzondere plaatsen om te bezoeken in dit prachtige land. Het is de Giardino dei Tarocchi (Tarottuin), een park dat zijn inspiratie haalt uit het Park Güell in Barcelona en het Park van de Monsters in Bomarzo. Dit openlucht kunstwerk is in de jaren '90 gebouwd en trekt duizenden bezoekers, die gefascineerd zijn door de indrukwekkende sculpturen en het halo van mysterie en esoterisme dat alles in het park omhult...

Advertisement
Simone Ramella/Flickr

Simone Ramella/Flickr

In de provincie Grosseto, om precies te zijn in Garavicchio, in de buurt van Pescia Fiorentina, is een werkelijk uniek artistiek park in zijn soort. Het heet "Il Giardino dei Tarocchi" en is gemaakt door de Frans-Amerikaanse kunstenares Niki de Saint Phalle. Het is een wondertuin met beelden tot 15 meter hoog die de magische en spirituele droom van het leven van de kunstenares weergeven.

Talloze kunstenaars en vooraanstaande personen hebben zich bij de beeldhouwster, regisseuse en schilderes gevoegd in dit visionaire werk, waar ze tussen 1979 en 1996 17 jaar hard aan heeft gewerkt. Het park beslaat ongeveer 200 hectare en wordt "bewoond" door 22 beelden die de belangrijkste Arcana's van de tarot vertegenwoordigen die de naam aan dit gebied geven.

Advertisement

De beelden zijn gemaakt met een skelet van staal dat vervolgens is bedekt met glas, spiegels en gekleurd keramiek, om deze indrukwekkende creaties een gevoel van mysterie en esoterisme te geven dat de bezoekers tijdens het bezoek vergezelt.

De beroemdste sculpturen zijn de over elkaar heen geplaatste Hogepriesteres en de Magiër die bij de ingang van het park staan. Deze twee figuren zijn de eerste Arcana's van de Tarot en markeren het begin van de tour.

De Giardino dei Tarocchi, het prachtige Toscaanse park in balans tussen kunst en mysterie - 5

Langs paden en wegen kom je gravures en tekens tegen: het zijn zinnen van hoop, herinneringen en aantekeningen die bezoekers helpen om zich nog meer in deze sprookjesachtige omgeving onder te dompelen.

Advertisement

Dit zijn slechts enkele van de afbeeldingen die in de Tarottuin te vinden zijn: standbeelden en settings waar natuur en kunst samenkomen. Deze plek is zonder twijfel een van de meest magische en iconische plaatsen die je in Italië kunt bezoeken!

Advertisement