Dit meisje maakt kleine gekaarde wollen dieren die ze in haar jaszak bewaart - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit meisje maakt kleine gekaarde wollen…
Jeruzalem: Joden, moslims en christenen bidden samen om Covid-19 te verslaan Met het blokkeren van de menselijke activiteiten, schitteren na enkele decennia de golven van het strand van Acapulco weer

Dit meisje maakt kleine gekaarde wollen dieren die ze in haar jaszak bewaart

Door Janine
2.093
Advertisement

Kunstenaars vinden het heerlijk om zich te verliezen in verschillende creatieve processen en experimenteren altijd met nieuwe technieken die ze kunnen vermaken, en ze naar de voor hen juiste kunstvorm kunnen leiden. Anna Romanova bijvoorbeeld, een Russische kunstenares uit St. Petersburg, heeft haar maximale expressie gevonden in het bewerken van gekaarde wol. Dankzij deze specifieke techniek slaagt de artieste erin om kleine stoffen dieren te maken, die gemakkelijk de zak van een jas kunnen verfraaien. Vossen, katten, honden, uilen en vele andere dieren: dit zijn Anna's favorieten.

Gekaarde wollen poppen, evenals deze schattige kleine dieren, zijn erg leuk en kleurrijk, die zowel volwassenen als kinderen leuk vinden. Het detailniveau dat kan worden bereikt door met dit materiaal om te gaan, is echt indrukwekkend, ook gezien de technische moeilijkheid om ermee te werken.

Maar hoe gaat dat in zijn werk, de bewerking van gekaarde wol?

Allereerst kun je beginnen met het kopen van deze beroemde gekaarde wol in een fournituren winkel, online of in een gespecialiseerde winkel; het is te koop in verschillende kleuren, in zakjes van 20 g.

 

Advertisement

Naast wol heb je wat klein gereedschap nodig om het materiaal te vilten: een specifieke naald en een schuimrubberen mat (je kunt het ook over een spons of een zachte tas vouwen, die de naald "opvangt" terwijl je de wol vilt).

Voor meer uitgebreide bewerkingen heb je uiteraard andere materialen nodig; zo worden de ogen van Anna Romanova's gekaarde wollen dieren gemaakt met specifieke kralen of knopen die perfect passen. Zien ze er niet lief uit?

Om gekaarde wol te vilten, moet je beginnen vanaf een basis die als "dummy" voor je dier zal dienen, bijvoorbeeld een piepschuim bal; dan voeg je de wol toe in de kleur die je interesseert en prik je het heel snel met de naald. Het is een lang en repetitief proces dat je echter veel voldoening zal geven.

Advertisement

Ondanks de herhaalde gebaren, zul je de creatie van een gekaard wollen object bijna therapeutisch vinden.

Advertisement

Wat een ogen!

Advertisement

Onmogelijk om de tederheid van deze kittens te weerstaan. Bovendien lijken ze net echt!

Als je Anna Romanova's werk wilt volgen, kun je je aanmelden op haar Instagram-pagina.

Tags: DierenKunstDesign
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt