Manuscripten over Merlijn en Koning Arthur werden ontdekt in een Engelse bibliotheek die delen van de beroemde legende zouden kunnen herschrijven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Manuscripten over Merlijn en Koning…
De beweging van de zon aan de hemel gevangen in een uniek spectaculair beeld 24 foto's die op een fascinerende manier het onverbiddelijke verloop van de tijd laten zien

Manuscripten over Merlijn en Koning Arthur werden ontdekt in een Engelse bibliotheek die delen van de beroemde legende zouden kunnen herschrijven

Door Janine
1.816
Advertisement

Het gebeurt regelmatig dat sensationele ontdekkingen door puur toeval worden gedaan; het gebeurde ontelbare keren in de geschiedenis en het gebeurde opnieuw. Deze keer is de gelukkige ontdekker een professor gespecialiseerd in middeleeuwse literatuur, die op zoek was naar materiaal voor zijn studenten.

Tijdens een van zijn onderzoeken in de bibliotheek van Bristol ontdekte hij manuscripten die eeuwenlang waren vergeten in een stoffig boek: ze onthulden nooit onthulde details van de fascinerende legende van koning Arthur en Merlijn.

via: BBC
foto: University of Bristol

De zeven handgeschreven perkamenten lagen wie weet hoe lang in een bibliotheek in Bristol, die een exclusieve versie van de Arthur-legendes bevatten.

Ze werden gevonden door Michael Richardson, bibliothecaris van de speciale collecties van Bristol en hoogleraar middeleeuwse literatuur: het was op een van die planken die hij heel goed kende, op zoek naar materiaal om aan zijn studenten te geven, toen hij enkele oude papieren opmerkte die niets te maken hadden met het boek waarin ze waren gevouwen.

Met de hulp van enkele van zijn collega's slaagde hij erin enkele woorden van de perkamenten te ontcijferen, waaronder Merlijn en Koning Arthur. Nu hopen de experts alle fragmenten te ontcijferen en ze in het Engels te vertalen, maar het belang van de ontdekking is al duidelijk: de manuscripten onthullen in feite een andere versie dan die wij kennen.

De perkamenten dateren uit de 13e eeuw en maken deel uit van een oude reeks teksten in het Frans, genaamd Vulgate Cycle.

"Tijd en onderzoek zullen onthullen welke andere geheimen over Arthur, Merlijn en de Heilige Graal deze manuscripten kunnen bevatten," zei Leah Tether, een expert in middeleeuwse literatuur aan de Universiteit van Bristol.

De passages in de perkamenten corresponderen met het moment waarop Arthur en de andere ridders de vesting van Trèbes verdedigen tegen de Franken, gemotiveerd door Merlijn die erin slaagt een hart onder de riem te steken bij de ridders in een moment van zwakte.

Een fascinerende ontdekking in de bibliotheek van Bristol die de Arturiaanse stijl verrijkt met nieuwe details, charme toevoegt aan een legende die van zichzelf al magisch is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt