Iedereen noemt haar "Black Barbie": de schoonheid van dit Australische model is buitengewoon

Janine image
door Janine

18 Februari 2019

Iedereen noemt haar "Black Barbie": de schoonheid van dit Australische model is buitengewoon
Advertisement

Duckie Thot is een Australisch model dat in de modewereld bekend staat als "Black Barbie": tegenwoordig heeft ze miljoenen fans en de grote modebedrijven strijden om haar gezicht voor hun reclamecampagnes. Zoals je misschien wel weet, geeft deze wereld niets cadeau, ook de natuurlijke schoonheid niet zoals die van Duckie, die het slachtoffer was van beledigingen en pesten voordat ze erin slaagde om door te breken.

Advertisement

Duckie Thot is een meisje geboren in Australië uit een Zuid-Soedanese vluchtelingenfamilie: haar grootste droom sinds ze een kind was, was model worden. De eerste stap die het meisje heeft gezet om deze meedogenloze wereld die weinig kans op succes biedt te betreden, was om deel te nemen aan het populaire televisieprogramma Australia's Next Top Model.

Advertisement

Destijds was het meisje, nu drieëntwintig, slechts 17 jaar oud en werd onmiddellijk bekritiseerd en verkeerd begrepen door de ontwerpers en kijkers van de show: ze bekritiseerden haar haar en haar uiterlijk, beschuldigden haar ervan te onnatuurlijk te zijn en haar toevlucht te hebben genomen tot interventies van plastische chirurgie. In de praktijk geloofde niemand dat de schoonheid van dit meisje natuurlijk was zonder hulp van een chirurg of Photoshop.

Advertisement

Duckie kreeg niet eens de steun van haar collega's, jongens en meisjes zoals zij die haar aanstootgevende en beledigende bijnamen gaven. De eerste benadering met deze realiteit was veel te schokkend voor een meisje van slechts 17 jaar dat, te vaak gekwetst en zich bewust van het niet verdienen van al dat kwaad, besloot om een pauze van twee jaar in te lassen voordat ze de moed vond om deze moeilijke weg te betreden.

Advertisement
Advertisement

Sinds ze weer op de catwalk staat, is Duckie niet meer hetzelfde, ze luistert niet langer naar de nare opmerkingen van de mensen en lijkt zich nooit eerder zo zeker te hebben gevoeld en zich een bewustzijn eigen te hebben gemaakt. Tegenwoordig is het jonge model niet alleen beroemd en bekend over de hele wereld. Ze is ook een voorstander van zwarte modellen en variëteit in de modewereld, en stelt dat schoonheid meerdere gezichten moet kunnen hebben.

Advertisement

Anderen kunnen immers niet het lot van een persoon bepalen, en Duckie heeft dit door dit verhaal bewezen.

Advertisement