Daarom zou iedereen minstens één keer in zijn leven alleen moeten reizen

Janine image
door Janine

19 Februari 2019

Daarom zou iedereen minstens één keer in zijn leven alleen moeten reizen
Advertisement

Ieder van ons heeft in het gezelschap van zijn vrienden gereisd en daarom weten we allemaal wat de moeilijkheden zijn die we vanaf het eerste moment tegenkomen: degene die niet vroeg op wil staan, wie juist wel, degene die niet van de typische gerechten houdt, en wie hele dagen door wil brengen in de disco.

Alleen reizen is iets dat beangstigend kan zijn of dat je niet leuk lijkt, maar als het de bedoeling is om "de boel de boel te laten", om te ontspannen en persoonlijk te groeien, is dit precies wat je zou kunnen doen.

Hier zijn enkele redenen waarom iedereen, minstens één keer in zijn leven, zonder gezelschap zou moeten reizen.

Advertisement
1Day Review/Flickr

1Day Review/Flickr

1. Meer vrijheid: het lijkt banaal, maar alleen reizen betekent een reële mogelijkheid om vrij te zijn: geen ruzie meer over wat te doen, waar naartoe te gaan, wat te eten.

2. Ontspannen: alleen reizen stelt ons in staat volledig te ontspannen, juist omdat we vrijer zijn. We hoeven niet al onze dagen te besteden met het zoeken naar dingen om te doen, we kunnen zelfs een hele dag op het strand, in het museum of, als we dat willen, in het hotel doorbrengen.

Advertisement
Daarom zou iedereen minstens één keer in zijn leven alleen moeten reizen - 2

Maar er is een derde aspect dat moet worden overwogen: alleen reizen bevrijdt ons; niet van anderen, waarvan we onszelf al hebben bevrijd, maar van het beeld van onszelf dat we altijd met ons meedragen als we in gezelschap van onze vrienden zijn. Alleen reizen stelt ons in staat om anders te zijn dan hoe we thuis zijn, om onze comfortzone te verlaten waarin, zelfs als we ons zeker voelen, we ons vervelen.

Dus waarom zou je het niet doen: waarom probeer je niet alleen te reizen?

Advertisement