De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk…
Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen Het verhaal van Olga van Kiev, de Russische prinses die een christelijke heilige werd

De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd

Door Janine
1.131
Advertisement

Lacoste, het bekende kledingmerk ontstaan in 1933 op initiatief van René Lacoste en met als symbool de beroemdste krokodil ter wereld, heeft een campagne gelanceerd die het bewustzijn van soorten met uitsterven wil vergroten. Bij deze gelegenheid produceerde het merk 1775 shirts niet met het gebruikelijke embleem met de krokodil, maar verschillende dieren die voor altijd dreigen te verdwijnen.

Elke partij shirts is gemaakt in een aantal eenheden gelijk aan het aantal exemplaren dat nog steeds van elke soort in leven is: de grootste partij polo's is bijvoorbeeld die met de Sumatraanse tijger en bestaat uit 350 shirts; terwijl de kleinste partij die is met de Californische bruinvis, bestaande uit slechts 30 exemplaren.

De andere aanwezige dieren zijn: de Batagur Trivittata, de Noordelijke Sportieve Lemur, de Javaanse neushoorn, de Cao Vit Gibbon, de Kakapo, de  Californische Condor, de Saola en de Anegada-grondleguaan. De campagne van Lacoste is zeer succesvol geweest, zelfs zo dat de collectie al is uitverkocht.

Advertisement

De opbrengst werd volledig gedoneerd aan IUCN, een internationale organisatie voor de bescherming van de natuur, altijd in de eerste linie wat betreft het bewustzijn van milieukwesties.

Kortom, een prachtig initiatief waarvan we hopen dat het een vervolg krijgt en zijn vruchten zal afwerpen, ook in de nabije toekomst.

Tags: DierenNatuurMode
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt