De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd

Janine image
door Janine

26 Februari 2019

De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd
Advertisement

Lacoste, het bekende kledingmerk ontstaan in 1933 op initiatief van René Lacoste en met als symbool de beroemdste krokodil ter wereld, heeft een campagne gelanceerd die het bewustzijn van soorten met uitsterven wil vergroten. Bij deze gelegenheid produceerde het merk 1775 shirts niet met het gebruikelijke embleem met de krokodil, maar verschillende dieren die voor altijd dreigen te verdwijnen.

Advertisement
De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd - 1

Elke partij shirts is gemaakt in een aantal eenheden gelijk aan het aantal exemplaren dat nog steeds van elke soort in leven is: de grootste partij polo's is bijvoorbeeld die met de Sumatraanse tijger en bestaat uit 350 shirts; terwijl de kleinste partij die is met de Californische bruinvis, bestaande uit slechts 30 exemplaren.

Advertisement
De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd - 2

De andere aanwezige dieren zijn: de Batagur Trivittata, de Noordelijke Sportieve Lemur, de Javaanse neushoorn, de Cao Vit Gibbon, de Kakapo, de  Californische Condor, de Saola en de Anegada-grondleguaan. De campagne van Lacoste is zeer succesvol geweest, zelfs zo dat de collectie al is uitverkocht.

De Lacoste-krokodil verdwijnt tijdelijk van de Polo's: op zijn plaats dieren die met uitsterven worden bedreigd - 3

De opbrengst werd volledig gedoneerd aan IUCN, een internationale organisatie voor de bescherming van de natuur, altijd in de eerste linie wat betreft het bewustzijn van milieukwesties.

Kortom, een prachtig initiatief waarvan we hopen dat het een vervolg krijgt en zijn vruchten zal afwerpen, ook in de nabije toekomst.

Advertisement