Het eerste sticker-album met kunstwerken komt eraan

Janine image
door Janine

02 Maart 2019

Het eerste sticker-album met kunstwerken komt eraan
Advertisement

Ondanks dat de digitale revolutie de speelgewoontes van kinderen heeft veranderd, blijft de verzameling van stickers zijn charme behouden. Het is waarschijnlijk te danken aan zijn veelzijdigheid, oftewel het vermogen om zich aan te passen aan de thema's die kinderen op elke leeftijd interesseren, of het nu tekenfilms, tv-personages of voetballers zijn. En qua variëteit is er een Italiaans project dat ons bijzonder enthousiast heeft gemaakt: het eerste sticker-album over het artistieke erfgoed komt eraan.

Het project, genaamd "De Artonauten. De kunstfiguurtjes", wil een virtuoos verband tussen entertainment en cultuur teweegbrengen.

via Artonauti.it

Advertisement
Artonauti.it

Artonauti.it

Het verhaal, als we het zo kunnen noemen, speelt zich af in de voetsporen van drie personages - twee kinderen en een hond - die een reis door de tijd maken, verschillende eeuwen doorkruisen op zoek naar de meest relevante artistieke schatten.

Advertisement
Artonauti.it

Artonauti.it

Door de 216 figuurtjes te verzamelen en ze op de pagina's te plakken, zullen de kinderen de details en kleuren van elk werk observeren; het resultaat is een echt kunstboek, dat van dag tot dag wordt samengesteld.

Artonauti.it

Artonauti.it

Het album is vanaf 15 maart te koop voor de promotieprijs van 3 euro en bevat al 3 pakjes stickers; vervolgens is het mogelijk om de verzameling voort te zetten via online aankopen.

Artonauti.it

Artonauti.it

Als uniek experiment op nationaal en internationaal niveau, lijkt het ons een uitstekend startpunt om de nieuwe generaties in contact te brengen met het artistieke erfgoed van de hele mensheid.

Advertisement